2020. május 1., péntek

A JÁRVÁNYSZIGOR ENYHÍTÉSE MÉG SÚLYOSABB HELYZETHEZ VEZET

AMERIKAI NÉPSZAVA ONLINE
Szerző: Amerikai Népszava
2020.05.01.


Magával ragad mindenkit a szigor enyhítésének hangulata, amelynek semmi köze nincs a vírus terjedéséhez, mert az nem javult. Az elért eredmények a szigornak voltak köszönhetők. Magyarországon is az első ijedtségnek és a kormányzati hazudozásnak: Magyarországon a tesztelésekkel való manipulációnak köszönhetően senki nem tudja, valójában hány fertőzött, hány beteg és hány halott van. Ebben az esetben a hazug győzelmi jelentések melletti kinyitás életveszélyes.

Igaz, ennek mértékéről és következményeiről soha nem fog megtudni semmit a magyar ember, mert Orbán az információ szabad áramlásával áll háborúban, nem a járvánnyal. A világtendencia az, hogy a vírustól függetlenül enyhítenek a szigoron, mert a gazdaság súlyos összeomlásától tartanak. Az elmúlt két hónap szigora elégségesnek bizonyult arra, hogy az egészségügyi rendszerek túléljék a járványt és ne omoljanak teljesen össze. Magyarországon ezt is könnyen megoldották, hagyták jobbára meghalni azokat, akik rossz állapotba kerültek. A manipulált halálozási arány is nagyon rossz.

Az emberiség nehéz döntés elé került, és azt a döntést választotta, amit előbb-utóbb a járványtól függetlenül meg kell hoznia, különben összeomlik a világ: tömegeknek nem lesz ennivalójuk és elszabadul a pokol. Ezért arra az üzemmódra áll át a világ, hogy a megszerzett rutin mellett a vírusjárvány terjedésével párhuzamosan visszaállítják az élet folyását, bizonyos tömegrendezvények korlátozása mellett. Az a baj, hogy ez a visszaállítás nem elég megfontolt, mert bár Amerikában például a körmös majdnem a benzinárral egyenrangú választási kérdés, de azért nem ennek visszaállítása lenne a legfontosabb.

Emellett az embereket nem tájékoztatják arról, hogy a vírusveszély nem múlt el, nem csökkent, csak az élet újraindítására van szükség. Ugyanúgy vagy még jobban kell vigyázni, mint eddig. Azt az érzetet keltik, mintha a könnyítés azért lenne, mert a vírus már nem veszélyes. Ez pedig végzetes csapda lehet. A totálisan alkalmatlan, felelőtlen és féleszű Müller Cecília a politikai megrendelést teljesítve azt mondta, hogy a “vírus szelídült”. Ez a kijelentés a totális inkompetencia biztos jele, annak a bizonyítéka, hogy ez a nő nem tud semmit a vírusokról és a járványokról. A vírus nem képes szelídülni, a tulajdonsága nem változik. Legfeljebb a terjedése csökken az emberi érintkezések csökkentésével. Sem Orbán Viktor, sem Müller Cecília nem szelídítette meg a vírust, nem tette kezes báránnyá...

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.