2020. május 3., vasárnap

A LAKCÍMKÁRTYA DÖNTI EL, HOGY MEHET-E A NYARALÓJÁBA

INDEX
Szerző: EGYED ANNA
2020.05.02.


Csütörtök este jelentette be Orbán Viktor, hogy vidéken lazítanak a kijárási korlátozáson, és elkezdődhet az élet újraindítása, míg Budapesten és Pest megyében szigorúak maradnak a szabályok, és ahogy eddig is, május 4. után is csak alapos indokkal hagyhatják el az otthonaikat.

A szombati Kormányinfó Pluszban ezt pontosította Szentkirályi Alexandra kormányszóvivő, szerinte budapesti és Pest megyei lakosként ezután sem utazhat el senki például a vidéki nyaralójába, de vidéki strandra, vendéglátóhelyekre, állatkertbe és kirándulóhelyekre sem.

NEM FÉR BELE, HOGY ELUTAZZON VIDÉKRE, ÉS OTT FOLYTASSON SZABADIDŐS SÉTÁT, ÉS KIVÁLTKÉPP NEM ALUDHAT OTT
– hangsúlyozta a kormányszóvivő.

Müller Cecília viszont azt mondta a kijárási korlátozások bejelentésekor az operatív törzs sajtótájékoztatóján március 27-én, hogy

MINDENKI ÖNKÉNT MEGVÁLASZTHATJA, HOGY HOL SZERETNE TARTÓZKODNI, ÉS OTT IS MARADHAT, MÉG HA AZ NEM A BEJELENTETT LAKÓHELYE IS.

A kijárási korlátozás arra vonatkozik, hogy azt a helyet ne hagyja el, és hogy ne menjen közösségbe, ne csoportosuljon, mert az jelenti a fertőzésveszélyt.

Most akkor lehet menni a nyaralóban lakni, vagy nem?

A két állítás legalább részben ellentmond egymásnak. A tisztifőorvos korábban lazábban fogalmazta meg, hogy mit szabad, az állítása alapján elméletileg lehetséges, hogy akár egy Fejér megyei, akár egy budapesti személy például a balatoni nyaralóját jelölje ki a tartózkodási helyének, amire biztosan nagy igény mutatkozik az egyre melegebb időjárásnak és a vidékre vonatkozó enyhítésnek köszönhetően...


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.