2020. május 3., vasárnap

MAGYARORSZÁG FASISZTA DIKTATÚRA, NEM DEMOKRATIKUS KÖZTÁRSASÁG - AZ AMERIKAI NÉPSZAVA KÖSZÖNTÉSE ORBÁN FASISZTÁINAK AZ EGYKOR VOLT MAGYAR PARLAMENT MEGSZÁLLT ÉPÜLETÉBE

AMERIKAI NÉPSZAVA ONLINE
Szerző: Amerikai Népszava
2020.05.02.


Nincs beszédesebb fotó annál, mint amikor a rendszerváltás utáni első szabad országgyűlés megalakulását egyedül Orbán Fidesze (és csatlósa, a KDNP) ünnepelte. Még a kollaboráns ellenzék sem legitimálta ezt a hazug “ünnepet”, mintha ma Magyarországon alkotmányos parlamenti demokrácia lenne. Orbán Viktor, aki 30 évvel ezelőtt egy liberális párt elnökeként egyike volt a magyar Országgyűlésnek, az elmúlt harminc évben kitartó, tudatos, szisztematikus munkával kizárólagos, kontroll nélküli, totális hatalomra tett szert, felszámolva az alkotmányos jogállami köztársaságot. Ma már “jogilag” és formálisan is fölébe helyezte magát a törvényhozásnak, ma ő tölti be egyszemélyben az Országgyűlés szerepét. Ennél nevetségesebb “ünneplést” csak Észak-Korában lehetett volna tartani.

Ez a fotó mutatja a valós, tényleges helyzetet. Magyarországon nincs parlament, csak egy díszletparlament, nincs demokrácia, hanem egy fasiszta diktatúra. A parlamentarizmus ünnepét egy diktátor és a komisszárjai ünnepelnek ellenzék nélkül. Milyen szánalmas és nevetséges “ünnep” az, ahol nem az ország egyenjogú pártjai ünnepelnek együttt, hanem egy jogokkal rendelkező ellenzék nélkül hazudoznak. Szégyen és gyalázat, a magyar parlamentarizmus legsötétebb napja, a parlamentáris demokrácia megcsúfolása. A náci stílusú történelemhamisítás és propaganda időnként saját farkába harap, mint amikor az évfordulón azt mondták a rendszerváltás által megteremtett demokratikus parlamentről, hogy az “hazánk új demokráciájának és alkotmányos rendjének kezdete”. ha így van, akkor Orbán azt puccsolta meg, mert 2010-ben azzal szemben jelentette be egy új politikai rendszer, a Nemzeti Együttműködés Rendszerének létrehozását. Ha az demokrácia volt, akkor Orbán rendszere, amely azt felszámolta, micsoda?

Orbán 2010-ben alkotmányellenesen “fülkeforradalommá” nyilvánította a parlamenti választást, és azt állította, hogy nem választáson nem parlamenti képviselőket választottak, hanem egy új társadalmi rendszer megalapításával bízták meg őt. Csakhogy a szavazólapokon nem ez szerepelt, senki nem szavazott egy új társadalmi rendszer megalapítására, az alkotmányos rend megváltoztatására, hanem ugyanazon alkotmányos keretek között szavazott a többség arra, hogy az Orbán által vezetett Fidesz vezesse az adott alkotmányos keretek között négy évig az országot. Senki nem szavazott arra, hogy Orbán Viktor élete végéig leválthatatlan uralkodója, teljhatalmú diktátora legyen az országnak, és magánosítsa az országot, az ország vagyonát, és önkényesen átalakítsa annak alkotmányos jogrendjét. Ez jogi szempontból egy államcsíny, államellenes bűncselekmény, amely a Btk. szerint életfogytig tartó szabadságvesztéssel büntetendő.

Ha az országnak igazi ellenzéke lenne, 2010-től semmi mást nem tenne és nem mondana, mint ezt, és követelné az Orbán által vezetett bűnszervezet törvényes felelősségre vonását. Azzal, hogy az ellenzék kizárólag anyagi érdekből, az Orbán által önkényesen eltörölt utolsó törvényes Alkotmány szellemében nem ezt teszi, hanem legitimált egy államcsínyt, ezért ennek az ellenzéknek 2010-től kezdve minden tagja bűnpártolást követett el, Orbán és társai bűntársa, akiknek szintén a vádlottak padján van a helyük. Ezt annál is inkább világossá kell tenni, mert attól lehet tartani, hogy a bűnrészességük miatt ez az ellenzék akkor is futni hagyná a magyar nemzet ellen elkövetett bűnökben vétkez bűnöző Orbánt és társait, mert a felelősségre vonása esetén a saját felelősségével való szembenézést sem kerülhetné el. Ezért ennek az országnak elemi érdeke az, hogy Orbán és bűnszervezete ezzel a hazaáruló, kollaboráns ellenzékkel együtt tűnjön el, és együtt feleljen azért, amit 2010 után elkövettek. A felelősség nem azonos, de közös...

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.