2020. május 4., hétfő

ARANYKALITKÁBAN ÉLNI

HATÁRÁTKELŐ BLOG
Szerző: Határátkelő / Niki
2020.05.04.


Az ember azt gondolná, hogy ha már karanténban kell lenni, akkor milyen jó lehet azt a pálmafák árnyékában, az óceán partján megélni. Nos, a valóság azért teljesen más, mint az Niki kajmán-szigeteki beszámolójából kiderül (a képeket külön köszönöm neki).

„Nem tudom, hogy emlékeztek-e rám, már kétszer is írtam ide a Határátkelőre. Európa több országában is éltem, végül Kanadába mentem férjhez. Ennek már 5 éve. Azóta született egy kislányom, aki 20 hónapos lesz a jövő héten.

A Karib-tenger egyik legszebb szigetén ragadtunk. Majdhogynem szó szerint. A vírus ide is eljutott, igaz a kitörése óta az itteni vezetők nagyon jó munkát végeznek és igyekeztek csírájában elfojtani.

Egy hajóval kezdődött

Február 28-án egy tengeren cirkáló kirándulóhajó fel vette a kapcsolatot az itteni kórházzal és segítséget kért, mert egy olasz férfinak szívelégtelensége volt és azonnali ellátásra szorult.

Itt kezdődött a Kajmán-szigeti koronavírus sztorija. Ugyanis a kórházi dolgozók védőfelszerelés nélkül mentek ki a tengerre elhozni a beteg férfit. Március 9-én voltak először koronavírusra utaló jelek a betegnél. Gondoljátok el, addig mennyi nővér, beteg, takarító és orvos fordult meg nála!

Tesztet végeztek és kiderült, hogy koronavírussal fertőzött. Azonnal lezárták a kórházat, az ott dolgozókat karanténba tették. Megkezdték a családtagjaik, barátaik kivizsgálását.

Március 14-én bejelentették, hogy az olasz férfi meghalt. Azóta a betegek száma 73-ra nőtt. Nincs új halott, tízen meggyógyultak, és a 73-ból 21 tünetmentes hordozó.

Egy közel 64 000 lakosú szigetről van szó, ahhoz képest ezek az adatok nagyon jók. Ez köszönhető a rendőrség munkájának és a fegyelmezett embereknek is...

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.