2020. május 5., kedd

EGY EMBERI ERŐFORRÁS FELJEGYZÉSEIBŐL

MAGYAR HANG
Szerző: TORKOS MATILD
2020.05.04.


Csak egyetlen egy cél lebeg a szeme előtt: a hatalmat megőrizni, megszilárdítani, a megszerezett vagyont megőrizni, a politikai ellenfelet szétzúzni, a rendkívüli jogrendet felhasználni arra, hogy amit nem lehetett normális viszonyok között elintézni, azt most elrendezzék a járványveszély örve alatt a rendkívüli felhatalmazás segítségével. És ez mindennél fontosabb neki, fontosabb, mint hogy megvédje az emberek életét, az ápolókét, a kórházi ágyakon fekvő idős, beteg emberekét, a megfertőzöttekét.

Miként az is fontos, hogy elkerülje a tömegek lázadását, ha a járvány csúcsán kiderül, hogy lerohasztották, hogy meggyengítették az egészségügyi intézményrendszerünket. Pontosan tudta, hogy tömeges járvány idején nem képes ellátni minden koronavírusban megbetegedettet, hogy nem jut mindenkinek lélegeztetőgép, akinek kell. Erre egyébként nagyon kevés állam intézményrendszere képes. De Orbánék megmutatják, hogy mi képesek vagyunk. Elképesztő módját választották a megoldásnak: akiket eddig kórházban kezeltek, egy részüket egyszerűen kidobták az ellátásból. Az emberi élet semmit nem számít a hatalomnak.
A kormányzati propaganda, mint jó szolgálóleány azt a célt szolgálta, hogy a százmilliárdos ráfordítással elért idegenellenességet, félelemérzetet a koronavírus-járvány idején is jól hasznosíthassák. Emiatt tálalták fel első megfertőzöttként az iráni cserediákokat, hogy a nagy vezető elmondhassa: idegenek hurcolták be a betegséget, és hogy a migráció összefügg a járvány terjedésével.

Azt, hogy fogalmuk sem volt, mivel is állunk szemben jól jelzi, hogy a tartozásokat felhalmozó kórházak beszállítóival próbáltak meg úgy alkudozni, ahogy a lókupecek szoktak a vásárban. Ahhoz kötötték a szerződésben rögzített vételár 80 százalékának megfizetését, hogy a cégek elengedik a maradék 20 százalékot. Mindezt egy állam nevében tették, akkor, amikor elengedhetetlen lett volna az egészségügyi beszállítókkal való együttműködés, hogy rendelkezésre álljanak a szükséges eszközök, felszerelések. Ezért kellett a megszerzésükhöz politikusokat, holdudvari vállalkozókat „portyázni” kiküldeni szerte a világba.

Emlékezzünk csak: látványos hőmérőzést játszottak a reptereken, amikor mindenki tudta, hogy a vírushordozókat nem lehet kiszűrni lázméréssel, mert nem mind lesz lázas. Aztán a védőmaszkokról a tiszti főorvos hosszú ideig hangoztatta, hogy egészséges embernek nincs rá szüksége. Majd kiderült: azért, mert sokáig nem lehetett pénzért sem kapni, egyszerűen hiánycikk volt a járvány kellős közepén.

Miközben már szinte mindennap meghaladja a tízet a halálesetek száma, miközben már hetek óta azzal riogatják az embereket, hogy hamarosan áttérünk a csoportos megbetegedések szintjéről a tömeges megbetegedés szintjére, aközben nem múlt el nap, hogy ne kaptunk volna hírt újabbnál újabb milliárdos állami támogatásokról a holdudvari csókos cégek és egyházak javára. Nem ütemeztek át egyetlen súlyos milliárdokat felemésztő sportcélú beruházást sem, a nagy, kínai vasútépítés is megvalósul, az orosz atomerőmű is biztos épül, a 133 bátor képviselő is megkapta a béremelését, sőt egy tőzsdei céget is megszálltak a fideszes pártkatonák – úgymond állami irányítás alá vontak egy stratégiailag fontos céget a koronavírus elleni védekezés érdekében...

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.