2020. május 11., hétfő

EZT TÚLÉLTÜK? DE HOGY? ÉS MILYEN ÁRON? – A HVG.HU NAGY KARANTÉNKÖRKÉPE

HVG
Szerző: hvg.hu
2020.05.11.


Lassan talán országszerte vége lesz a veszélyhelyzet március 11-i kihirdetését követő kényszerű bezártságnak, a koronavírus azonban egyelőre velünk marad, és tovább formálja az életünket. A kérdés csak az, hogy miben és milyen mértékben. Az alábbi kérdőív segítségével azt igyekszünk kideríteni, miként élték meg a hvg.hu olvasói az elmúlt két hónapot, és milyen változások látszanak már most ennek hatására. Segítsen minél árnyaltabbá tenni az összképet, legyen ebben partnerünk, válaszoljon kérdéseinkre. Köszönjük!

Vegyen részt a hvg.hu karanténkutatásában. Ide kattintva éri el kérdőívünket. Kérjük, töltse ki. Segítségét köszönjük!

Amennyiben úgy érzi, hogy szívesen mesélne nekünk mindarról, hogyan vészelte át ezt az időszakot, vagy ha úgy gondolja, olyan tapasztalatokat szerzett, amit másokkal is megosztana, adja meg elérhetőségét az ugyelet@hvg.hu-n, hogy munkatársaink adott esetben megkereshessék.

Az elmúlt két hónap legfontosabb változásai, pontról pontra:

Március 11.: Egy héttel az első igazolt (iráni állampolgár) fertőzöttek azonosítása után, szinte azonnali hatállyal rendkívüli jogrendet, veszélyhelyzetet hirdet meg a kormány, a döntést Gulyás Gergely jelenti be. A schengeni határokon bevezetik az ellenőrzést, az olasz, kínai, iráni, dél-koreai állampolgárok belépését megtagadják, az ezekből az országokból hazatérő magyarok két hetes házi karanténba kerülnek. Betiltotják a 100 főnél nagyobb beltéri és 500 főnél nagyobb kültéri rendezvényeket, az egyetemeken távoktatást rendelnek el, minden iskolai programot töröltek.

Március 13.: 7.30: Orbán Viktor a Kossuth Rádió reggeli műsorában nem tartja indokoltnak az iskolák bezárását, majd aznap este negyed 10 körül videóüzenetben mégis bejelenti a digitális oktatásra átállást. Már Izraelből sem lehet belépni az országba...

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.