2020. május 9., szombat

FÜLKE: OKOS HÚZÁS MÁS ORSZÁGOK ÉLÉNKÍTŐ CSOMAGJAINAK FARVÍZÉN UTAZNI?

HVG ONLINE 
Szerző: hvg.hu
2020.05.09.


Eddig a tőzsdei elemzők is az egészségügyi adatokat nézték, hogy a gazdasági kilátásokról képet alkossanak. De mit kell nézni a nyitást követő hetekben? Mi mutatja meg, milyen mély lesz a válság Magyarországon és a világban? Erről beszélgettünk a Fülkében a Concorde Csoport vezető stratégájával, Móró Tamással.

"Hiába ér véget az akut járványügyi helyzet, a gazdaság szereplőiben még egy ideig fennmarad a bizonytalanság, mennyire lehet előre tervezni"

– mondja Móró Tamás közgazdász, aki szerint ez a legnagyobb probléma most Magyarországon és a világban. Az államnak kell most átsegítenie a vállalkozásokat ezen a nehéz, a bizonytalanság miatt tompa időszakon, értékeli a helyzetet a Concorde Csoport vezető stratégája.

Mire figyelnek az elemzők, amikor a gazdaság állapotát értékelik? Milyen adaton lehet majd elsőként látni, milyen hamar jöhet a kilábalás. Aki azonnali választ keres, az menjen ki az M1-es autópálya egyik hídjához, és számolja az adott idő alatt elhaladó kamionokat – mondja Móró Tamás.

Az adásban szóba kerül még, hogy:

- hogyan lehet leválasztani a gazdasági lehűlést a járvány miatti válságtól,
- miért ne engedi el a hiányt a magyar kormány,
- mit okoz a gyártási láncokban a járvány miatti leállás,
- mikorra mondhatja Magyarország, hogy túl van a nehezén?

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.