2020. május 9., szombat

SIMONKA GYÖRGY FIDESZES KÉPVISELŐ BÜNTETŐÜGYEI: VÉGTELEN TÖRTÉNET

MAGYAR NARANCS
Szerző: BOD TAMÁS
2020.05.09.


A fideszes országgyűlési képviselővel kapcsolatos büntetőügy csak 2023-2024-ben zárulhat le jogerősen. Közben lesz parlamenti választás is. A büntetőper vádiratából kiderül, az EU-s pénzek gyanús felhasználása miatt egy másik büntetőügy is vár Simonkára. Vagyis hosszú évekig a vádlottak padján ülhet a kormánypárti képviselő.

Az ügy bonyolultsága, a közel háromtucatnyi vádlott, az előre bejelentett több mint száz tanú miatt igen hosszú menetre számíthatunk azok után, hogy ez év januárjában a Fővárosi Törvényszéken az előkészítő üléssel megkezdődött az a büntetőper, amelynek a középpontjában Simonka György fideszes országgyűlési képviselő áll. Valószínűleg több hónappal növeli az eljárás időtartamát, hogy a koronavírus-járvány miatt ítélkezési szünet volt a magyar bíróságokon – nem is tudják a pert az előzetesen kitűzött időpontban, május 12-én folytatni. A büntetőper érdemi része, a vádlottak kihallgatása csak valamikor ősszel kezdődhet el a fővárosban.

A vád és a védelem tökéletesen ellentétes módon ítélik meg az ügyet. A véleménykülönbségek feloldását aligha hozza el az első fokú ítélet, amely ellen a Központi Nyomozó Főügyészség, vagy a vádlottak, esetleg mindkét fél fellebbezni fog. Így jogerősen várhatóan a Fővárosi Ítélőtábla dönt majd. Egy, az ügyben érintett jogász forrásunk úgy kalkulál, hogy ez a büntetőper 2023-2024 előtt nem zárul le.

Simonkát a parlament kormánypárti frakciójában semmilyen szankció nem érte büntetőügye miatt...

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.