2020. május 3., vasárnap

GÖNCZ ÁRPÁD SZOBRÁNÁL EMLÉKEZIK AZ MSZP, ÉS BELÜLRE IS ÜZENI: NINCS KÖZÖS JÖVŐTERVEZÉS ORBÁNNA

NÉPSZAVA
Szerző: nepszava.hu
2020.05.02.


A „jövő bizottság” ötlete komoly felzúdulást váltott ki a pártban, az elnökségnek lépnie kellett.

Göncz Árpád XIII. kerületi szobránál emlékezik az MSZP arra, hogy 30 éve alakult meg az első, szabadon választott országgyűlés. Mindeközben a kormánypártok a Parlamentben fogadnak el politikai nyilatkozatot, amihez a szocialisták nem asszisztálnak. Hiszen, írja Tóth Bertalan Facebook-posztjában, ami most van, az csak formájában köztársaság, valójában egy önkényuralmi rendszer, amit fel kell számolnunk! 

Magyarország jövőjét az MSZP elnöke pedig kizárólag a demokratikus értékek, a szabadság és a jogállam iránt elkötelezett demokrata pártokkal közösen akarja újratervezni, semmiképp nem Orbán Viktorral és az általa vezetett Fidesszel. 

Az „együttműködés tilalmát” nem véletlenül hangsúlyozza Tóth Bertalan bejegyzése – az üzenet ugyanis nemcsak a nyilvánosságnak szól, de befelé is érvényes. Ahogy ezt lapunk megírta, Mesterházy Attila a parlamentben arról beszélt, hogy szurkol a kormánynak, hogy sikeres legyen a válságkezelés mikéntje, és felvetette, hogy létre lehetne hozni egyfajta „jövő bizottságot”, amelyik az országról, különösképpen a gazdaságról gondolkodik – akár 20-30 éves távlatban is. A szocialista politikusra reagáló Orbán Viktor válaszában egy ilyen grémium ötletét nem vetette el...

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.