2020. május 6., szerda

GYŐZEDELMI DÍSZBESZÉD

KOLOZSVÁRI SZALONNA / VENDÉG
Szerző: Elek
2020.05.06.


Kedves barátaim, tisztelt hölgyeim és uraim, határon túl rekedt nemzettestvéreink, határon belül rekedt nemzetből kirekesztettek, szeretett türk tanács, kipcsákók!

Trianon után még nem volt mostanig a nemzetnek olyan kormánya, amelyik folyamatos háborúzás közepette megnyert volna minden egyes csatát, egyszerre több fronton is, gyakran már akkor is, amikor a harc – ellenség hiányában – még el sem kezdődött. Sőt, nem is Trianon után, hanem rögtön ahogy átballagtunk a Vereckei hágón, miután megérkeztünk a Szíriuszról és rátaláltunk a Föld szívcsakrájára.

Kellő büszkeséggel, ám a tőlem megszokott szerénységgel kijelenthetem, hogy a vírusjárvány első szakaszának nagyon nehéz csatáját megnyertüktem, de a háborúnak még messze nincs vége, és amíg én vagyok a minisz nemzet kormányzója, garantáltan nem is lesz. Majd valamikor október környékén ismét ünnepelni fogunk, akkorra rendeltem el a következő járványt, de mindenképp okt. 23. előtt, nehogy valami túlbuzgi sorosbérenc elkezdjen gyülekezősdit szervezkedni.

A még mindig anyagi nehézségekkel tengődő kórházak számára is jó hírem van, az ágyak 60%-át szabaddá tettük, pontosabban csak 2%-át, mert 58% már eddig is szabad volt, ahogyan Kásler emberminiszter úr már korábban volt kedves tájékoztatni a nagyérdeműt. Ezzel párhuzamosan sikeresen konszolidáltuk a kórházak költségvetését, mivel a ágyak megmaradt 40%-a nagyjából ugyanakkora költséget is igényel, bátran kijelenthetem, hogy a kórházak ezáltal jelentős tartalékokat is fel tudnak halmozni, a nyugdíjas emberekhez hasonlóan, akiknek köztudott, hogy fejenként 10 milliós megtakarításuk van. Továbbá, várhatóan még több kórházi ágy fog felszabadulni, mert a betegek vagy gyógyultan távoznak, vagy elnyerik az örök boldogságot, utánpótlás pedig nem lesz, mert a kórházakat katonai parancsnokság alá helyeztem, és a személyzeten kívül senki nem léphet a kórház területére, csak nagyon sürgős esetben, és csak akkor, ha legalább két negatív teszt lesz a birtokukban. A teszteket Kínából importáltuk, garantáltan megbízhatóak, 100-ból legalább 7 darabnál helyes értéket kaptunk, tehát nem kínai gagyik.

Ennek érdekében elrendeltem az országos felmérést 18 ezer teszt elvégzésére, ami szakemberek számításai szerint bőségesen elég a közel 10 millió állampolgárnak, és még a határon túliak is részesülhetnek belőle. Természetesen minden esetben szakértők döntenek minden lépésről, én csak azt mondom meg, hogy mit kell dönteni. A távozott betegek mindannyian saját kérésükre hagyták el a kórházakat, használati utasítással ellátva, mert a gyógyulás sokkal eredményesebb meghitt családi környezetben, az otthon zöld füvének frissen kaszált illatában, mint a kórházak omladozó vakolatú falai között, és még borítékot sem kell csúsztatni az orvos zsebébe...

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.