2020. május 13., szerda

HA EGY BALOLDALI KORMÁNY CSAK TIZEDANNYIT BÉNÁZNA, MINT MOST ORBÁNÉK...

HÍRKLIKK
Szerző: FÖLD S. PÉTER
2020.05.13.


Ha egy baloldali kormány csak tizedannyit bénázna, mint most Orbánék, akkor már lángokban állna Magyarország. Össze volna hugyozva és szarva a budapesti Kossuth tér, mert Kubatov Gábor futballhuligánjai szolgálatba helyeznék magukat, és Toroczkai bűnelkövetőivel kiegészülve, tennék a dolgukat – ahogyan az tőlük elvárható. Kő kövön nem maradna, autókat gyújtogatnának, mint 2006-ban, betörnék a kirakatok ablakait és Túró Rudit faszolnának a TV székházának büféjéből.

Amit az Orbán-kormány művel, annak egy baloldali kormányzás esetén, a töredéke is elég volna, hogy kitörjön a balhé. Nem teszteltek a vírus kitörésének idején, mert úgy gondolták, hogy nincs rá szükség, előbb semmilyen, majd az egészségügyben használhatatlan maszkokat vásároltak, ki tudja, mennyi pénzért. És mostanra az is kiderült, hogy a nagy csinnadrattával beharangozott lélegeztetőgépek egy része nem bevethető a koronavírus ellen, mert azokat leginkább alvászavarokból eredő légzési nehézségek, és más típusú tüdőbetegségek esetén lehet használni.

Ha nem Orbán és a Fidesz kormányozna, akkor a lakosság már rég megelégelte volna, hogy kormányuk nem a koronavírus, hanem hazájuk fővárosa ellen harcol. Hogy a járvány megfékezése ürügyén, különleges felhatalmazást szavaztatott meg magának a parlamenttel, korlátlan időre, ahogyan az diktatúrákban szokás, és ezt a teljhatalmat arra használja fel, hogy a jogállam még meglévő maradékát is eltüntesse. Megfélemlítse a másként gondolkodó embereket, megszívassa és kivéreztesse az ellenzéki vezetésű önkormányzatokat. Ezért vettek el 400 millió forintot Ferencvárostól, mintegy 1,2 milliárdot Józsefvárostól, ezért nem adják oda idén a fővárosnak járó 3.2 milliárd forintot, amelyből buszokat tudna vásárolni, a metrófelújítás miatt kiesett közlekedési eszközök pótlására...

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.