2020. május 30., szombat

MI A FRANC KÖZÖM VAN NEKEM A PAPOKHOZ?

KOLOZSVÁRI SZALONNA
- NEHAZUGGY BLOG
Szerző: Swan Edgar
2020.05.30.



...Hogy mi a retkes, bánatos franc van? Mi fizetjük a papokat? Én is? Ki kért erre engedélyt és kitől? Milyen alapon? Csóró az egyház? Amúgy nem is tudom, ki szokta fizetni őket, de rohadtul nem is érdekel. Hogy nem az államnak kellene közpénzből, az viszont hétszentség. Nem vagyok vallásos, mióta a tálibok térítenek fideszileg, kifejezetten rühellem az üvöltve keresztényeket – hívő ismerőseim eddig is voltak, most is vannak, egyáltalán nincs köze az ő hitüknek a megélhetési vallásosokhoz -, de amennyire én tudom, az egyházak – a katolikus garantáltan, van élményem erről – rohadtul nem grátisz teszik a jót. Kell fizetni a híveknek valamiféle egyházi adót, aztán esküvő, temetés, keresztelő is eléggé zsebbenyúlós. A templomban is hurcolják a kunyeradobozt. Az egyházak milliárdos támogatásokat, ingyen ingatlanokat, büdösfrancokat kapnak. És akkor hogy jövök én ahhoz, hogy pluszban még ki is egészítsem a jövedelmét? Akkor mi a faszért nem fizetjük közpénzből a fodrászokat, kozmetikusokat, műkörmösöket is? Ha már egyszer. Hány pap lehet ebben az országban összesen? Katolikus papokra vonatkozó adatot találtam – az sem mostani, hanem 2016-os, akkor 2110 volt belőlük, a számuk folyamatosan csökken -, egyéb egyházakat nem leltem. De mivel a katolikus egyház a legnagyobb, szorozzuk meg kettővel, az már körülbelül fedi az összlétszámot. Az azt jelenti, hogy nagyjából a minimálbérrel egészíti ki drágaszép kormányunk a papok fizetését, mert ha jövedelempótlék, akkor van jövedelem is, amit gondolom a hívek dobnak össze. És még a külhoniakat is mi szponzoráljuk, mert egyvérbőlvalókvagyunk.

Emberek! Már aki ide sorolja magát. Mi fizetjük a falábú focistákat, a szaunát a seggük alá, a stadiont, a fűtött gyepet, amin botorkálnak – ismételjük szépen: a TAO közpénzből csinálódik -, mi fizetjük az összes minisztert, államtitkárt, helyettes államtitkárt, Orbán Viktortól Varga Juditon át Farkas Flóriánig és Semjén Zsoltig mindenkit mi fizetünk. Ezen kívül mi fizetjük a közpénztévében pártszolgálatot teljesítő összes ízeltlábút. Erre kiderül, hogy a papokat is mi fizetjük, vagy kipótoljuk a pénzüket, mert nekünk olyan kurvajólmegy, hogy ez is belefér. A pofám szakad le, komolyan.

Valaki, aki ért ehhez – én nem értek ugyanis – igazán kiszámolhatná, hogy mennyi pénzt basznak el drágaminiszterelnökuramék ezekre a teljesen felesleges baromságokra. És akkor még nem is jöttem az ócska, demagóg szövegemmel, hogy a tűzoltók, akik bemásznak értünk az égő házba, liánon lógva a szakadék fölött akár foggal kirágnak a roncsból, gondolkodás nélkül kockáztatják az életüket vadidegen emberekért, ők mennyit keresnek? Az ápolók, a mentősök, az idősotthonokban dolgozók, a szociális munkások mennyit keresnek? Nem menne már el drágajó kormányunk a rézveretes büdös picsába? Ideje lenne. Már régen ideje lenne. A járvány lelki vonatkozásait meg mindenki oldja meg úgy, ahogy akarja. Komolyan… gondoljunk bele annak az egészségügyben dolgozónak a helyzetébe, aki kénytelen két, de akár három munkahelyen is dolgozni, hogy meg tudjon élni valahogy. Na, az ő lelkük rendben van? Ők hová fordulhatnak a kínjukkal, a halálosan fáradt, idő előtt kiégett lelkükkel? Menjenek templomba? Beszarás...


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.