2020. május 8., péntek

NAGY TEHER AZ OTTHONÁPOLÁS

NÉPSZAVA ONLINE
Szerző: KÓSA ANDRÁS
2020.05.08.


A budapestiek 3 százaléka állította, hogy érintette a Kásler Miklós humánminiszter által elrendelt kórházi ágykiürítés, azaz neki vagy a közeli családtagjának kell gondoskodnia egy hazaküldött hozzátartozóról.

Közülük 54 százalék arról számolt be, nagy terhet jelent - akár anyagilag, akár más módon -, hogy meg kell oldania az otthonápolást – derült ki a Publicus Intézet budapestiek körében végzett felméréséből, amelyet az elemző cég a Népszava megbízásából készített.

A válaszadók 27 százaléka szerint „valamennyire terhet jelent, de nem nagyot” a hazaküldött családtagról való gondoskodás, míg 19 százaléknak ez semmilyen gondot nem okoz. Az érintett fideszes szavazók nagy többsége (84 százalék) azt állította, hogy viszonylag zökkenőmentesen meg tudta oldani a feladatot, csak 16 százalék válaszolt úgy, nagy terhet jelent ez az új élethelyzet. Egészen másként élik meg a váratlan feladatot az ellenzéki tábor tagjai: a szocialista szimpatizánsok közül például mindenki (100 százalék) úgy érzi, nagyon nagy feladatot kellett bevállalnia. A Demokratikus Koalíció táborában 16 százaléknyi érintett állította azt, hogy semmilyen nehézséget nem jelent számára az otthonápolás, 84 százalék viszont azt válaszolta, nagyon nagy megpróbáltatást kell kiállnia...

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.