2020. május 19., kedd

NEM ÉLNEK VISSZA A JOGAIKKAL, DEHOGY

KOLOZSVÁRI SZALONNA
- NEHAZUGGY BLOG
Szerző: LÁZÁR GERGŐ
2020.05.19.


Szép estét mindenkinek! A koronavírus-járvány miatt márciusban kihirdetett veszélyhelyzet még nem ért véget, ezért a parlamenten gyorsan áttolt egy sor törvényjavaslatot a kormány, hogy letudja a legfontosabbakat. Ezek közé tartozik a Belgrád-Budapest vasútvonal szerződéseinek 10 évre titkosítása, vagy például a nemváltást ellehetetlenítő törvény megszavazása is. Olyan dolgok ezek, amelyekkel nem lehetett már egyetlen percet sem várni, Semjén szokásához híven ezeket benyújtotta, majd a mai napon meg is szavazták őket. Már csak Áder Jánoson múlik, hogy ezek törvényi erőre lépnek-e hamarosan vagy sem. Persze semmi esély sincs arra, hogy Ádernek hirtelen megjönne az esze és megvétózná ezeket a disznóságokat, hiszen nem azért van ott, ahol, hogy megkérdőjelezze Orbán nagyszerűségét.

Áder azért került a köztársasági elnöki székbe, hogy lehetővé tegye Orbán számára azt, hogy minden, amit csak kitalál, az a lehető leggyorsabban törvényi erőre emelkedjen. Emellett szabadon pecázgathat, amikor csak jónak tartja, valamint feleségét is előtérbe tolhatja, ha épp a jótékonyság látszatáról van szó. Sőt, Áder még az ivóvíz fontosságáról is beszélgethet, akár külföldi konferenciákon is, ezt is megengedi neki a főnök. Ezért cserébe nem kell mást tenni, mint hogy minden törvényt mérlegelés nélkül aláírni. Eddig kiválóan végezte a munkáját, nem véletlenül nem inogott meg a széke egyetlen pillanatra sem.

De hogy ez mennyibe fog kerülni a magyar adófizetőknek? A nemváltoztatás ellehetetlenítése nyilván mindössze a társadalom egy apró szeletét érinti, azonban ez a döntés az ő számukra egy igen súlyos változást jelent. A kérdés szokás szerint csak az, hogy vajon mi szükség volt erre egyáltalán? Büszkébb lehet majd a magyar nemzet, ha ellehetetlenítik a nemváltoztatást a jövőben? Ettől keresztényebbek leszünk majd vajon? Tényleg nem értem már az elgondolást sem a törvény mögött, hiszen nem hiszem, hogy bárkit is zavart volna az, ha valaki úgy érzi ő egy férfi testbe született nő, vagy épp fordítva. Ez az ő magánügye, amihez az államnak az égvilágon semmi köze nincs...

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.