2020. május 16., szombat

ORBÁN KIJELÖLTE MAGA HELYETT AZ ELLENSÉGET

444.HU
Szerző: MAGYARI PÉTER
2020.05.15.


Orbán Viktor miniszterelnök péntek reggel a Kossuth Rádióban megadta az irányt a bontakozó gazdasági és szociális válság politikai kezelésére. A gyakorlati kezeléséről alig szólt – közmunkát vagy katonaságot ajánlott a munkát keresőknek, és játszóterezést az asszonyoknak – de sokat magyarázott arról, hogy kik miatt érdemes a lakosságnak idegeskednie. 

Amikor Karácsony Gergely főpolgármesterről beszélt, példákkal szemléltetett eszmefuttatást adott elő az elméleti embertípusról, aki nem tudja összerakni a bútort, aki csak vacsorára érkezik a disznóvágásra, és tanulmányokat ír, ahelyett, hogy odamenne, és rendet rakna.

Amikor a gyöngyöspatai szegregált iskoláról hozott ítéletről volt szó, akkor figyelmeztetett, hogy egy kisebbség nem mondhatja meg a többségnek, hogyan éljen, és emlékeztetett, hogy az őslakosok szempontjai a legfontosabbak, nem a később érkezett népességé. Utóbbiakat Soros György jól fizetett jogászai segítik, fűzte tovább a többség és kisebbség szembenállásának hátterét. A magyar igazságszolgáltatás legmagasabb rangú bíróiról közölte, hogy nem látnak ki a belvárosból, nem tudják mi történik vidéken, és ezért ítéleteiket sem kell elfogadni.

Újra előjött, hogy az EU migránsok befogadására kényszerítené Magyarországot, és az országot továbbra is egy nagy nemzetközi összeesküvés támadásától kell megvédeni.

Máshol ilyenkor örömtüzeket gyújtanak, de mi legyünk óvatosak - mondta még Orbán a járványhelyzetről.

Ezekkel a megállapításaival fontos irányt jelölt ki: nem arra építi várhatóan a kormány a következő időszak kommunikációját, hogy nagyon ügyesen megvédtünk titeket a koronavírustól, és köszönjük nektek az együttműködést, és legyünk együtt büszkék magunkra, hanem az ellenségekre kell koncentrálni, a szemüvegesekre, a kisebbségiekre, Soros embereire, a menekültekre, a nemzetközi háttérhatalomra. Ütközni fogunk az EU-val, Sorosékkal, a követelőző cigányokkal, a külföldiekkel, a saját bíróságainkkal is.

Ez egyenes folytatása a kormány eddigi kommunikációjának, a járvány kitörése előtt is ezeket a témákat tartották napirenden (plusz börtönbiznisz). Ilyen értelemben az élet normalizálódását jelenti, hogy egy valódi veszély csillapodtával a kormány visszatér azokhoz az ördögökhöz, amelyeket maga festett a falra...

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.