2020. május 14., csütörtök

„ORBÁN NEM AKKORA SPÍLER, HOGY NE LEHESSEN A JOGÁLLAMI ÚTRA TÉRÍTENI”

HÍRKLIKK
Szerző: KARDOS ERNŐ
2020.05.14.


„Kár, hogy Orbán Viktor nem mert eljönni, szívesen szembesítettem volna a tetteivel!” – mondta az Európai Parlamentben Gyöngyösi Márton. A jobbikos képviselő szerint, ha a magyar kormányfőt nem sikerült a jog útjára terelni, akkor az egész Európai Unió veszélybe kerülhet. A mai vitanap után Gyöngyösi Márton nyilatkozott a Hírklikknek.

Fontos volt ez a mai parlamenti vita, vagy az egészből csak arra fogunk emlékezni, hogy Orbán Viktor nem ment el, Varga Judit pedig nem szólalhatott meg?

Az tény, hogy ez olyan típusú vita volt, amely után a ház nem fogadott el határozatot, tehát közjogi következménye nincs. De az már önmagában nagy jelentőségű, hogy az Európai Parlament szót válhatott a magyar felhatalmazási törvényről. Az unió azon országai, amelyekben van a jogállamnak és a demokráciának hagyománya, megdöbbenéssel és felháborodással fogadják nemcsak a kormánynak teljhatalmat biztosító felhatalmazási törvényt, de azt is, ami az elfogadása óta zajlik Magyarországon.

Ön szerint mennyire vannak tisztában a képviselők azzal, hogy a járvány ideje alatt valójában mi történik Magyarországon?

Tisztán látjuk valamennyien, és azt el is mondtam, hogy Orbán Viktor kormánya magántulajdonban lévő cégeket vesz állami felügyelet alá. Eközben a haveri körét, meg saját családtagjait kistafírozza. Titkosítanak állami szerződéseket, megfosztanak politikai pártokat az állami forrásoktól, einstandolja a kormányzat az önkormányzatoknak járó iparűzési adót. Mára pedig oda jutott a hatalom, hogy embereket rabosít, mert a közösségi médiában hangot adnak az ellenvéleményüknek. Ez elképesztő és példa nélküli a civilizált világban.

Szóval tudják, hogy mi történik, de az is világos, hogy mi a cél?

Nézze, ma már a legtöbb képviselő tisztában van azzal, hogy Magyarországon a jogállam felszámolása történik. Talán azt nem látják tisztán, hogy nem ideológiai háború zajlik az unió és Orbán Viktor között, hanem egy kőkemény gazdasági háború folytatódik a hatalomért.

Addig, amíg a magyar miniszterelnök szemére azt hányják, hogy kisiklatta az isztambuli egyezményt – ez is gond persze, – de a lényeg inkább az, hogy európai forrásokhoz juttatják Orbán Viktort, aki az uniós támogatásokból építi ki az egypárti, egyszemélyes diktatúráját Magyarországon. És közben folyamatosan számolja fel a jogállamot és a demokráciát.

Mindezt megteheti egészen addig, amíg a német ipar, illetve a német befektetők Magyarországon megtalálják a számításukat. Tehát amíg lehet rabszolgabéreket fizetni a rabszolgatörvény alapján, amíg a magyar szakszervezeteknek nincs hangja, amíg magyar adófizetői pénzekkel tömik a külföldi befektetőket, addig a németek csak szóban fogják kritizálni Orbán Viktort. Egyébként gyakorlati lépésre nem szánják el magukat, nekik ez így, ahogy van, tökéletesen megfelel.

Ahogy Günther Oettinger mondta néhány éve: senki ne gondolja, hogy Orbán Viktort érdemes szankcionálni a pénzügyi támogatások megvonásával, hiszen ezek a pénzek elsősorban a donor-országokba vándorolnak. Tőlük vásárolnak árut az infrastrukturális fejlesztéshez, az építéshez acélt, betont, téglát és mérnöki szaktudást...

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.