2020. május 29., péntek

ORBÁN NÉPE

KOLOZSVÁRI SZALONNA
- NEHAZUGGY BLOG
Szerző: Swan Edgar
2020.05.29.


...Elméletileg Magyarországon demokrácia van, ami lehetővé teszi akár azt is, hogy az emberek szabadon válasszanak vallást, esetleg ne válasszanak, mert nem óhajtanak ilyet. Valamint az is benne van a demokráciában – még ha az többnyire csupán elméleti is -, hogy maguk döntsenek az önkormányzatok összetételéről. Az nincsen benne semmiben, hogy ezt a döntésüket a kormányon lévők megtorolhatják. Az sincs benne, hogy a polgármester, vagy az önkormányzat politikai hovatartozása határozza meg az önkormányzatnak juttatott forrás mértékét. Politikai alapon nem lehet forrást elvonni, sem pedig plusz forrást biztosítani. A kormány az önkormányzatoknak juttatott forrásokat tőlünk, adófizetőktől szedi be -többek között olyan módon, hogy az önkormányzatoktól vonja el -, majd ezeket a forrásokat osztja újra. Elméletileg lélekszám, feladatok, ilyesmik alapján. Hiszen vannak gazdagabb önkormányzatok, ahol sok adó folyik be, és vannak olyan önkormányzatok, ahová szinte semennyi. A nagyon szegény települések, ahol lényegében csak közmunka van, ilyenek. De feladataik nekik is vannak, melyeket el kell látniuk. Ehhez pénzre van szükség.

Az biztos, hogy az ország összes önkormányzatának területén magyar polgárok élnek. A fideszes önkormányzatok, és az ellenzéki önkormányzatok területén is. Ez a kedves kommentelő honfitársunk azt szeretné, ha a kormány, tehát Orbán Viktor megbüntetné azokat a honfitársait, akik nem fideszes polgármestert választottak. Ezt hatalmi erőszakkal szeretné ő kivitelezni, jelesül elvenné ezektől a településektől a pénzt. És akkor még nagyvonalú is, mert követelhetné például azt is, hogy ellenzékiek ne kapjanak orvosi ellátást, dögöljenek meg a kórház kapujában. De akár az is beleférhet, hogy szedjék össze, vigyék munkatáborba, vagy akár végezzék ki az ellenzékieket. Durván hangzik, de az ő gondolatmenete pontosan ez.

Egy ország polgárainak gondolkodása, viszonyuk a demokráciához, mindig az adott kormány felelőssége. Természetesen a személyek egyéni felelősségén túl. Az is a magyar kormány felelőssége – jelen esetben az Orbán-kormányé -, ha a saját hívei üvöltve követelik a diktatúrát, mert helyesnek vélik. És úgy tűnik, ezek a kormányhű erők – hiszen nem csak a kedves kommentelő gondolja így a dolgot – bármit megengedhetőnek tartanak az ellenzékkel szemben. Számukra az nem természetes, hogy létezik többféle párt, többféle irányzat, többféle gondolkodásmód. Ők azt akarják, egyféle lehessen csak. Ez – részben, mégpedig igen nagy részben – Orbán Viktornak és cinkostársainak a bűne. Sikerült megtalálniuk, és a karámjukba terelniük azokat, akik semmiféle másságot nem tolerálnak. Sem külső másságot, sem belsőt. Ők azok, akik lelkesen támadnák meg az utcán a fiatal fiúkat, és vágnák le rövidre a hajukat, mert túl hosszú a központi elváráshoz képest. Ők azok, akik lekurváznak fiatal lányokat, ha túlságosan rövid a szoknya. Ők azok, akik feljelentik a szomszédot – vagy akár a saját szüleiket -, ha olyan újságot olvas, rádiót hallgat, ami nem ajánlott a hatalom szerint. Minden korban voltak, vannak, lesznek ilyenek. Feljelentők, gyávák, ostobák, önerőből tehetségtelenek, irigyek, gyűlölködők. Olyanok, akik maguk soha nem értek el semmit az életben, ezért nem a tanulást, nem az önfejlesztést választják kiútként, hanem a sikeresebbek eltaposását, lerántását a sárba. Akik képtelenek mit kezdeni a szabadsággal, azok diktatúrát követelnek. És még ahhoz is hülyék, hogy felfogják, mit művelnek. Bátran nevezzük őket Orbán népének.

Elég ennyi reggeli előtt (helyett), alighanem sok is. Kellemes ébredezést, majd hamarosan jövünk,és beszólunk. Szokásunk szerint.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.