2020. május 7., csütörtök

ORBÁNT CSAK SZÍVLAPÁTTAL LEHET MEGGYŐZNI

HÍRKLIKK
Szerző: FÖLD S. PÉTER
2020.05.07.


A magyar miniszterelnök azon politikusok közé tartozik, akik nem tudják megbocsátani azokat a bűnöket, amelyeket ő követett el mások ellen. Ez történt most is, amikor levelet írt az Európai Néppárt 53 vezetőjének. Gyakorlatilag arra szólította fel őket, hogy kérjenek bocsánatot Magyarországtól, azaz tőle, Orbán Viktortól. Mindeközben idehaza sokan növekvő csalódással veszik tudomásul, hogy Orbán tovább játszhatja kisded játékait, időnként megfenyegetik, de őt ez inkább szórakoztatja, mert tudja, hogy nem változik semmi, és marad minden a régiben.

A magyarországi közvélemény nem elhanyagolható része azt várja, hogy Orbánt és a Fideszt végre kirakják az Európai Néppárt frakciójából, és az EU végre elszánja magát Orbán és a Fidesz megbüntetésére. Akik ebben reménykednek, magukat csapják be. Mert bár ismerik Orbánt, vagy, legalábbis ismerni vélik, de nem ismerik az Európai Uniót, és annak elsőszámú intézményét az Európai Parlamentet. Az Európai Parlament ugyanis egy demokratikus, és éppen ezért lassú, körülményes, valamint sajnálatos módon bürokratikus szervezet, amely ráadásul teli van külön érdekekkel, mely érdekek még lassúbbá teszik a döntéseket.

Velük szemben ott van Orbán, és az ő nemzeti szotyializmusa. A magyar miniszterelnök nem demokratikus, és ebből kifolyólag nem is körülményes. Ha valamit kitalál, arról nem egyeztet senkivel. Ma dönt, holnap megcsinálja...

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.