2020. május 30., szombat

VEISZER ALINDA: AMIKOR ÁLLOD A SARAT A GERINCTELENEKKEL SZEMBEN, AKKOR ŐK FOGNAK HIBÁZNI

24.HU
Szerző: BODNÁR JUDIT LOLA
2020.05.29.



Ma már nem azon kell gondolkodni, hogy melyik mainstream tévécsatorna, rádióadó vagy egyéb platform ad teret az embernek, hanem megteremteni a saját platformot, és az sem árt, ha ki-kinézünk a véleménybuborékból, amelyben élünk. Erről és sok másról beszélgettünk Veiszer Alindával.

Kérted, hogy ne találkozzunk túl későn, mert menned kell haza aludni. A kora reggeli műsorsáv, feltételezem, elég komoly változásokat hozott. Hogy alakul most egy munkanapod?

Igazából csak havonta egy hetet vezetem az ATV Startot, így csak akkorra alakul át az időbeosztás, de tény, hogy ez a 4:40-es kelés elég durva. Azt hinné az ember, hogyha lefekszem időben, hét-nyolc órával korábban, akkor 4:40-kor kipattan a szemem, de elárulom a titkot, hogy egyáltalán nem így van, ma úgy kellett pálcikával kihajtogatnom a szemeimet, miközben nagyon is időben lefeküdtem. Szóval ez nehéz, meg hogy 6:30-ra, az adás kezdetére tényleg úgy ott lenni fejben is. De működik, addigra teljesen elememben vagyok, és délig egész jó. Akkor kicsit leeresztek, aludnom kell egy kicsit, délután meg jön a készülés a másnap reggelre. Nehéz műfaj, főleg, ha nem világéletedben politikai újságíró voltál.

Tehát ez most nemcsak új kihívás, hanem tanulási folyamat is.

Pedig még csak nem is úgy van, hogy nem követtem a politikát, mert nagyon is, de így is észreveszem magamon, hogy akadozik a kérdésfeltevésem, mert nem aktív az a politikai szókincsem, ami nyilván annak, aki tizenéve ezt csinálja, az aktív. A kulturális szereplőkkel én is egy gördülékeny utalásrendszerben működöm, viszont a politikai szereplőkkel keresem a szavakat, és néha azt hiszem, szinte várják, hogy mikor csaphatnak le egy szótévesztésre, de nem teszik. És összességében is nagyon jó ez, mert mindig érdekelt ez a fajta újságírás, még ha egy olyan világban is kezdett el érdekelni, amikor még nem volt olyan, hogy valaki bojkottál, nem áll szóba, ha kérdést teszek fel, lehet, hogy legközelebb nem jön be. Én Az Estén nőttem fel, ott kérdezni kellett mindig és mindenkit, és volt ellenzéki, kormánypárti, mindenki. Az érdeklődésem nem csökkent, a világ változott rossz irányba...


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.