2020. június 25., csütörtök

AKKOR NEM TÖKMINDEGY, HOGY PAPÍRON KI AZ ORSZÁG LEGGAZDAGABB EMBERE?

KOLOZSVÁRI SZALONNA
- NEHAZUGGY BLOG
Szerző: MOLNÁR BÁLINT
2020.06.25.


Jó reggelt! Tagadhatatlan nagy igazság, hogy a bor és a búza még csak-csak összejön, a békesség viszont… lófaszt se. Tudom, nem szép dolog csúnyán beszélni, majd legközelebb visszafogom magam. De lopni, csalni, hazudni még annál is sokkal kevésbé szép dolog. (Ősi kipcsak-finnugor közmondás: kár, hogy pont az nem veszi magára, akinek szól.) Szóval én nem tudom, hány ember van ma Magyarországon, aki elhiszi, vagy nem hiszi el, hogy az ország leggazdagabb embere egy százmilliárdos (lesz az három, kötőjel négyszázmilliárd is) egykori gázszerelő, és nem Orbán Viktor miniszterelnök. Simán lehet, hogy nincs egy se, aki még elhiszi.
Csakhogy szerintem nem ez a kérdés. Azzal együtt sem, hogy valóban itt lenne a legszebb ideje – mert már öt éve is itt lett volna – a korrupcióval való leszámolásnak és a korrupt gecik elszámoltatásának. Helló, pravdaügyi szakmunkások és cselédmentalitású propagandisták! Nem politikai hovatartozás szerint válogatva köztük, hanem  pártállástól függetlenül. Minden korrupt vaddisznót. A fontos kérdés szerintem az, hogy ha nincs egyetlen ember se Magyarországon, aki elhiszi, hogy az ország leggazdagabb embere egy fogalmatlan konvektorpucoló, akkor mit kezdjünk ezzel a tudással? Akkor hogy lehet az, hogy a 2010-es fülkeforradalmi robbanás után Orbánt még zsinórban kétszer visszatapsolták? Nem azért, hanem annak ellenére, hogy az egész dinasztiája az ország kislábujjára állt az egyáltalán nem elhanyagolható súlyával. Azok az emberek tapsolták vissza, akik  elméletileg tisztában vannak azzal, hogy Orbánnak hívják az ország leggazdagabb emberét. És akik most is példás nyálcsorgatással állnak mellette és köszönik, hogy megmentette az életüket a vírustól. Is.
Hogy lehet, hogy már a fejét se emeli fel szinte senki arra a hírre (se), hogy a miniszterelnök minden irányból tehetséges veje milliárdos osztalékot mart ki a félkész visegrádi luxushotel eladásából? A sztori: Tiborcz István az apósa miniszterelnöksége nyomán hirtelen megtáltosodik, milliárdos állami közbeszerzések köré eszi a fene, tollasodik, hízik, zsírosodik, gazdagodik, és toporzékolva kéri ki magának, hogy ő nem közszereplő. Aztán 2017-ben az összeharácsolt zsetonból shoppingol magának olyan 1,5 milliárdért egy befejezetlen luxushotelt, amire szart se költ. Majd két évvel később továbbpasszolja egy másik megbízhatóan jól tartott NER-oligarchának, aki 3,6 milliárdot fizet érte. Tiborcz tolVEJ Pityu meg a profitból 1,075 milliárdot osztalékként kiutal magának. Mert ilyen kibaszottul okos és tehetséges, és mert mindenki annyit ér, amennyije van.
Mindeközben a Magyar Köztisztviselők, Közalkalmazottak és Közszolgálati Dolgozók Szakszervezete ott tart, hogy éhségsztrájkot hirdet azért, mert a melldöngető kereszténynemzetikonzervativizmus kormánya, a senkit az út szélén nem hagyók kormánya pofátlanul, szemrebbenés nélkül kihagyta az egyébként is egy évtizede magasról leszart szociális szféra dolgozóit az egyszeri, bruttó 500 ezer forintos állami nagyvonalúságból? Hogy lehet, hogy ez sem érdekel szinte senkit? Nem volt olyan rég, hogy rázták az öklüket és aggódták magukat hűvös halomba szinte három hónapon keresztül a Pesti idősotthon ügyében, meg úgy általában is a járvány elkerülhetetlen gócpontjaivá vált idősotthonok ügyében...

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.