2020. június 25., csütörtök

BEJÖTT A PAPÍRFORMA: NYÍLTAN SZÉLSŐJOBBOLDALI LESZ AZ ÚJ SZABAD EURÓPA RÁDIÓ

AMERIKAI NÉPSZAVA ONLINE
Szerző: Amerikai Népszava
2020.06.23.Nemcsak a nevét, hanem a Szabad Európa Rádió (SZER) múltját is megszégyeníti az új rádió, amely ezen a néven jön létre. Amikor a rádió vezetői fontosnak tartották, hogy Kovács Zoltán propagandistával, a kormányzati hazugságok kommunikációjának fő felelősével egyeztessenek, már lehetett tudni, hogy az új “Szabad Európa” nem az lesz, amit sokan várnának tőle. Nem a szabadság és a demokrácia, hanem a szélsőbboldali Orbán-rezsim támogatója lesz, és éppen az ellenkezőjét teszi majd, mint az elődje, amely a diktatúra ellen emelte fel a hangját.

A Népszava egy rövid hírben közölte, hogy a helyzet még annál is rosszabb, mint amit várni lehetett. Még a látszatra sem adnak, hanem nyíltan szélsőjobboldali propagandarádió lesz az új “SZER”, amely nem a nyugati demokrácia klasszikus értékeit közvetíti, hanem a szélsőséges “alt right” mozgalom fasiszta szócsöve lesz. A rádiót arra használják, hogy a Trump megválasztásakor megálmodott és az oroszok által támogatott és szervezett neofasiszta világforradalom, benne az orbánista fasizmus eszköze legyen.

A híradás szerint “szerdán ment be először dolgozni az Amerika Hangját, a Szabad Európát és a többi külföldre irányuló amerikai médiumot felügyelő USA Globális Média Ügynökség frissen kinevezett igazgatója. Michael Pack biztosította az alkalmazottakat, hogy továbbra is független újságírást folytathatnak, majd leváltotta az összes eddigi felső vezetőt, köztük Jamie Fly SZER-igazgatót, aki az év elején a hamarosan újrainduló magyar nyelvű tartalomszolgáltatásról tárgyalt Budapesten. A hírek szerint az új vezetők a szélsőjobboldali propagandista Stephen Bannon környezetéből érkeznek majd és köztük lesz a furcsa életpályát befutó Gorka Sebestyén is”...

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.