2020. június 18., csütörtök

BUDAPESTI KERÜLETEK EGY REJTÉLYES PARKOLÁSI SZOFTVER CSAPDÁJÁBAN

444.HU
Szerző: ÁCS DÁNIEL
2020.06.18.


- A fizetős övezetekhez tartozó önkormányzatokban egy olyan cég szoftverét használják a parkoló autók ellenőrzéséhez, ami alig árul el magáról valamit. 

- A kerületek átalánydíjai között óriási, nehezen magyarázható különbségek vannak.
- Ha egy önkormányzat egyszer leszerződött a céggel, akkor nagyon nehéz megszabadulni tőle.
- A főváros kerületei függővé váltak egyetlen magáncég informatikai szolgáltatásától.

- Karácsony Gergely, zuglói polgármesterként az önkormányzati kampányban, a szocialistákkal szembe menve, megpróbált kiszabadulni a csapdahelyzetből.

- Titokban készítettek egy új parkolási szoftvert, ami a kiút lehetett volna. Nem lett.

444: A Sessionbase parkolási szoftverét használják a legtöbb helyen Budapesten. Viszont a 12. kerület havonta nettó 14 és fél millió forintot fizet érte. Máshol, például a Várban…

x: Másfél millió alatt. Mindent tudok.


444: De miért van ekkora különbség?

x: Hol milyen éhesek a gazdik.

(Az idézet az egyik legnagyobb parkolási vállalat fejével folytatott háttérbeszélgetésből származik)


2019. decemberben a 12. kerület parkolást intéző önkormányzati cége, a Fáber kft. 870 milliós (bruttó 1 milliárd 104.9 millió forint) megbízást adott a Sessionbase kft-nek, ami azt jelenti, hogy a Hegyvidék öt éven keresztül nettó havi 14,5 millió forintos bérleti díjat fizet a parkolásellenőrzést kiszolgáló informatikáért. Miközben a szomszédos I. kerület, a Vár ennek tizedét, havonta egymillió négyszázhúszezer forintot fizet a Sessionbase csomagjáért. Zuglóban 2020. tavasszal Horváth Csabáék ugyanezzel a céggel állapodtak meg, ők havi nettó 8 millió forintot fizetnek a szolgáltatásért. Erzsébetváros pedig 2020. nyarán rendelte meg ugyanettől a cégtől a parkolás ellenőrzéséhez szükséges informatikai pakkot, havonta nettó 5 millió forintért.

A Sessionbase vezetőjét, Schäffer Zoltánt megkerestük, hogy adjon magyarázatot az árkülönbségekre, aki az alábbi választ küldte: „Figyelembe vesszük az adott partner igényeit, ügyszámát, parkolóhelyeinek számát, működési területét, a feladatot elvégzők számát, a keletkezett adatok mennyiségét is. Nincs két egyformán kialakított rendszerünk. Ezért nem lehet összehasonlítani az egyes partnereinkre vonatkozó árakat, ahogy azt Ön megtette.”...

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.