2020. június 18., csütörtök

A KUKAHOLDING KUDARCA UTÁN TÍZMILLIÁRDOKBA KERÜLHET AZ ÚJ SZEMÉTHATÓSÁG IS

24.HU
Szerző: SPIRK JÓZSEF
2020.06.18.


Négy év után megint új csúcsszervet tesz az Orbán-kormány az állami hulladékgazdálkodási szektor fölé: a szervezeti átrendezést júliusban indítják. Lefelezik, de tovább nyelheti a pénzt a kukaholding, közben legalább 35 milliárd forintot tesznek bele a Körforgásos Gazdaság Nemzeti Hivatalának felállításába is.

Az NHKV Nemzeti Hulladékgazdálkodási Koordináló és Vagyonkezelő Zrt. az indulása óta leginkább káoszt idézett elő maga körül, és veszteséget termelt. A kukaholdingként elhíresült állami céget 2016-ban hozta létre a kormány azzal a feladattal, hogy központosítsa a kommunális szemétszállítás díjbeszedését, és eddig ez a cég felelt a hulladékgazdálkodási stratégia meghatározásáért és az ágazat fejlesztési irányainak kijelöléséért is.

Az Innovációs és Technológiai Minisztérium azonban most elvenné az irányítói feladatköröket a kukaholdingtól. Anélkül, hogy nyilvánosan kimondták volna a cégről, nem váltotta be a hozzá fűzött reményeket, a tárca új ágazati csúcsszervezetet hoz létre, igaz, a felére visszavágva egyelőre életben hagyja a kukaholdingot is...

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.