2020. június 17., szerda

FIDESZES KÉPVISELŐ VENNÉ ÁT A MISKOLCI GIMNÁZIUMOT, MIUTÁN AZ ELŐZŐ IGAZGATÓT ELLENZÉKI POLGÁRMESTERRÉ VÁLASZTOTTÁK

444.HU
Szerző: SZUROVECZ ILLÉS
2020.06.17.


- A miskolci Fidesz éveken át próbálta leváltani Veres Pált a Földes Ferenc Gimnázium éléről, de egyszer sem járt sikerrel.

- Verest tavaly ellenzéki színekben polgármesterré választották, ezért most új igazgatóra van szükség.
- Pályázott a megyei közgyűlés fideszes tagja, egy sajószögedi általános iskolai igazgató, Hajdu Hajnalka is.
- A tanárok nem őt, hanem Veres korábbi helyettesét támogatják, amit közzé is tettek az iskola honlapján. Hajdu erre hivatkozva etikai eljárást kezdeményezett a Nemzeti Pedagógus Karnál.
- Azt mondja, ha ő lesz az igazgató, senki sem fog politizálni az iskolában.

Televízión keresztül is ígéretes, de élőben még jobb volt.” Ezzel a szöveggel posztolt képet Orbán Viktor februári évértékelőjéről Hajdu Hajnalka, a Borsod megyei közgyűlés fideszes tagja, aki tavaly októberben kormánypárti színekben kapott ki a tiszaújvárosi képviselőválasztáson.

A Sajószögedi Kölcsey Ferenc Körzeti Általános Iskola és Alapfokú Művészeti Iskola igazgatója most egy jónevű miskolci intézmény, a Földes Ferenc Gimnázium vezetője szeretne lenni, ahol azért írtak ki pályázatot, mert az előző igazgatót, Veres Pált a város polgármesterévé választották ellenzéki színekben.

Az iskola az elmúlt években többször konfliktusba került az akkor fideszes önkormányzattal, ezért a helyi ellenzéki sajtóban attól tartanak, politikai kinevezettel állnának bosszút a sérelmekért. 

 „Kinek és milyen célból juthat eszébe egy szakmai alapon működő pályáztatást politikai háttérrel megfűszerezni? Van 4 diplomám, két szakvizsgám, mesterpedagógus vagyok, auditor, és van főiskolai oktatói, illetve vezetői tapasztalatom. Vajon kinek és miért nem elég ez ahhoz, hogy beadhassak egy vezetői pályázatot anélkül, hogy a társadalmi megbízatásomat összemossák a hivatásommal. Ki az, aki nem tudja, hogy az iskolákat nem politikusok, hanem intézményvezetők irányítják?

- válaszolta emailben Hajdu Hajnalka (a lenti képen balról a második), amikor megkérdeztük, mit szól ahhoz, hogy egyesek politikai akcióként tekintenek a pályázatára.

„Már a kérdés is sugallja, hogy az ellenzéki színekben polgármesterré választott volt igazgató érdekköre az, aki tudatosan (félre)értelmezi a közvélemény helyett ezt a pályáztatást, és igyekszik médiakapcsolatain keresztül minél szélesebb körben másokkal is (félre)értelmeztetni.”„Én egyértelműen ki tudom jelenteni, miszerint tudok különbséget tenni a magánéletem, a társadalmi életem és a munkám között. Szigorúan betartom most is, hogy az intézmény falai között nincs politikai tevékenység, s egyet mindenképp megígérhetek. Amennyiben én leszek az intézmény vezetője, nem hogy én nem fogok politizálni az iskolában, de más sem!” 

A Fidesz rég leváltotta volna Verest

Az iskola és a helyi Fidesz első konfliktusa a 2010-es évek elején alakult ki, amikor az önkormányzat még fenntartóként szerette volna Széchenyi Istvánra átnevezni az intézményt, Veres azonban ellenállt, arra hivatkozva, hogy az iskola Földes néven lett ismert, és így érte el a sikereit.

2012-ben aztán Veres egyedüli indulóként sem kapta meg a folytatáshoz szükséges többséget a közgyűlésben, pedig akkor már 15 éve vezette az iskolát, ráadásul a tanárok és a szülők is támogatták, akárcsak a diákok, akik tiltakozásból fekete szalagot viseltek a ballagáson. A Fidesz azzal indokolta a döntést, hogy csökkent az iskola színvonala, amire Veres a Magyar Narancsnak azt mondta, vitatott mutatók alapján ítélkeztek...

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.