2020. június 14., vasárnap

MILYEN GYAKRAN CSERÉL GAZDÁT EGY LAKÁS MAGYARORSZÁGON? - ÍME, AZOK A TERÜLETEK, AHOL A LEGGYORSABBAN MENNEK EL

PORTFOLIO
Szerző: Portfolio
2020.06.14.


Gondolkoztál már azon, hogy egy átlagos lakás milyen gyakran cserél gazdát, és vajon az ország melyik térségeiben adják el gyakrabban lakásaikat a tulajdonosok? A választ a lakásállomány forgási sebessége adja meg, ami nem csak a tranzakciószámok alapján értékeli az ország egyes településeit, vagy a főváros kerületeit, hanem a területi meglévő lakásállományt is figyelembe veszi. Így a különböző méretű településekről is el lehet dönteni, hogy mennyire népszerűek a vásárlók körében. Előljáróban annyit elárulunk, hogy 8 fővárosi kerület melett a Tatabányai járás az, ahol a legaktívabbak voltak a vásárlók.

Mi is az a forgási sebesség?

A forgási sebesség kifejezésnek többféle jelentése van. A kereskedelemben például arra utal, hogy egy adott cég milyen gyorsan adja és veszi készleteit egy bizonyos időintervallumon belül. Az ingatlanpiacon ezzel szemben azt mutatja meg, hogy egy adott terület lakásállományának mekkora része cserél gazdát, szintén egy meghatározott időintervallumon belül, jelen esetben a 2019-es év egészében.

Korábban már beszámoltunk róla, hogy tavaly jelentős mértékben visszaesett a lakóingatlanok adásvétele, Budapesten közel 40%-kal, országosan valamivel kisebb mértékben, 20-25%-kal...

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.