2020. június 18., csütörtök

„NEM EZ A SAJTÓSZABADSÁG LEGNAGYOBB SÉRELME, DE ILYENRE ÉN NEM EMLÉKSZEM”

HÍRKLIKK
Szerző: HARKAI PÉTER
2020.06.18.


Első olvasatra elképesztő botrányt kavart ismét feltűnési viszketegségében a Petőfi Irodalmi Múzeum vezetője, aki – önvallomása szerint – akár kalapáccsal is megtanítaná zongora mellett a helyes ujjtartásra akadékoskodó ellenfeleit. Az irodalmi filosz önálló munkássága híján, önmagának tulajdonított egy készülő Magyar Narancs cikket és le is közöltette az ideológiailag ellenérdekelt Origo felületén – még a Mancs-megjelenés előtt.

Demeter váltig állítja, hogy – Ottlik klasszikusával élve – a Magyar Narancsnak „elefes”, mivel nem kapta vissza a szerinte interjúnak tervezett információcsere tartalmát, ezzel ő az általa vélt anyagot szabad prédának vélte, annak ellenére, hogy a Mancs a jövő heti print számába tervezte.

Demeter keddi fb-reakciója szerint, továbbra is áll a sajtó rendelkezésére, ha megkeresik, korrekt kérdésekre korrekt választ ad, de arra már felhúzza a szemöldökét, ha ultimátumszerűen megmondják, meddig várják a választ. Ezután minden interjút fölvesz és közzéteszi a vágatlan verziókat a Facebook-oldalán – a PIM főigazgatójaként nincs takargatnivalója. „Teljes nyilvánosságot akartok, mert ez a közérdek, legalábbis ezt mondjátok, amikor közérdekű adatokat kértek ki (amelyeket határidőre mindig meg is adunk), szóval tőlem megkapjátok" – üzente a ballib sajtónak...

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.