2020. június 29., hétfő

NÉMETH SÁNDOR: AKI KIFOGÁSOLJA AZ OFFSHORE CÉGGEL ELLOPOTT KÉTMILLIÁRDOT, AZ NÁCI

AMERIKAI NÉPSZAVA ONLINE
Szerző: Amerikai Népszava
2020.06.25.


Megszólalt végre Németh Sándor a vagyonosodásával és az ATV többségi tulajdonának ellopásával kapcsolatban. A YouTube csatornájára felhelyezett ötperces videón arról beszél, hogy Isten “új keresztény gondolkodást” akar bevezetni, amely az eddig ismert bibliai igazságokhoz képest új viszonyt alakít ki a pénzzel és a gazdagsággal szemben. Németh ezt “zöldmezős beruházásnak” tekinti, egy új kezdetnek, amelynek az ő gazdagodása az egyik mintája. Németh Sándor ezzel eljutott az új vallásalapító szerepéig, amelynek lényege a gazdagság és a pénz. Szerinte az ő pénze szent, és akik elvitatják tőle a lopással szerzett vagyonát, azok hasonlatosak a nácikhoz, akik el akarták venni a zsidók tulajdonát. Németh Sándor új videója a legnagyobb hazugságoknál rekordmennyiségű “öööööö”-zést tartalmaz.

Az előzmények ismertek, miszerint a Hit Gyülekezete vezető lelkésze egy offshore cég közbeiktatásával megszerezte a Hit Gyülekezete ATV-ben levő tulajdonrészének 60 százalékát és 270 millió forintért tulajdonosa lett egy minimum kétmilliárd forintot érő vagyonrésznek. Mint Bartus László Fesz lesz című könyvében olvasható, Németh Sándor csak a Hit Gyülekezetéből származó pénzből tudta megszerezni a Hit Gyülekezete vagyonát, mégpedig egy offshore cég mögé rejtőzve, fiktív tőkeemelések útján. Ezzel meglopta saját gyülekezetét, mindenképpen bűncselekményt követett el.

Németh Sándor emellett rendelkezik egy milliárdos értékű, erődnek is beillő kastéllyal, amely után saját bevallása szerint nem fizetett adót, hanem az egyházi személyek adómentességét vette igénybe. A Hit Gyülekezete szerint csak az alapfizetése után fizetett adót, ami után egyébként nem kellett volna. A milliárdos vagyonához viszont adómentességet vett igénybe. Németh Sándor trükkös lopásáról beszámolt a Magyar Hang című hetilap és az Átlátszó.hu című oknyomozó hírportál is. Ezek a cikkek hitelesítették a Fesz lesz című könyvben szereplő állításokat és adatokat, miszerint a Hit Gyülekezete vagyona Németh magánvagyona lett.

Németh Sándor először egy dadogós videóban próbálta tagadni, hogy az ATV-t ellopta a Hit Gyülekezetétől, s azután, hogy a nevére került egy kétmilliárdos vagyon (ami korábban a Hit Gyülekezete vagyona volt), nem érte kár a gyülekezetét. A botrányba fulladt cáfolatokat követően mély hallgatás következett, majd Németh Sándor ellentámadásba lendült. Immár nem tagadja, hanem megmagyarázza a történteket. A 2020. június 24-én elmondott online prédikációjában kifejtette, hogy az ő pénze szent, az ő gazdagsága az ő tehetségéből, munkájából és a ráfordított időből fakad, és akik az ő vagyonát kifogásolják, azok ugyanazon az úton járnak, mint a nácik, akik el akarták venni a zsidók vagyonát. Az ő ellopott vagyona szent vagyon, akik a hűtlen kezelést, sikkasztást, csalást és eltulajdonítást kifogásolják, azok nácik...


ITT OLVASHATÓ

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.