2020. június 21., vasárnap

ORBÁN: BŐGJENEK HÁT A MAGYAROK

HÍRKLIKK
Szerző: NÉMETH PÉTER
2020.06.21.


Rögtön az elején szeretném rögzíteni: a magyar miniszterelnök még soha ne mondott ilyet, szóval ne tessenek engem beperelni, rendőröket rám küldeni, házkutatást tartani. Egyszerű tévesztés a cím, vagy ha akarják hatás-, vagy éppen klikkvadász megoldás. A valóság ezzel szemben az, hogy Orbán Viktor a facebook-oldalán a következőket írta: „Bőgjenek hát a motorok! Gratulálok Hajdúnánásnak és képviselőjének, Tiba Istvánnak". A mondat annak kapcsán íródott le, hogy Hajdúnánáson, ahogy az mostanság szokás, egy seregnyi fideszes gyűlt össze, ezúttal azért, hogy felavassák a majdani MotoGP pályát.

A tervek szerint, a város mellett 2022-ben már ezek a motoróriások fognak versenyezni, megvalósítva ezzel – többek között – Talmácsi Gábor és Kósa Lajos álmát. Ez tőlük, maguktól tudom, Talmácsi például hosszan beszélt az avatóünnepségen arról, hogy legendás pályafutásából csak az hiányzik, hogy hazai közönség előtt versenyezhessen.

De egészen biztos vagyok benne, hogy pusztán Talmácsi kedvéért nem áldoznának 65 milliárd forintot a pályára – de talán még maga Kósa Lajos is kevés lenne ehhez. Sokkal magasabb és magasztosabb érdekek vezérlik a magyar kormányt, amikor egy ilyen beruházásba belevág. Palkovics Lászlónál szebben ezt nem fogalmazta volna meg senki, ő így beszélt az alapkőletétel ünnepén:...

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.