2020. június 21., vasárnap

PÉNZT KELL SZEDNÜNK A LÁNCHÍDON, HA SZÉCHENYIT AKARJUK KÖVETNI

24.HU
Szerző: LOVÁCS-ANGEL MARIANNA
2020.06.21.


A legnagyobb magyar közadakozással sem tudott elég pénzt összeszedni a Lánchídra, így gyökeresen más megoldást választott. A második világháború után azonban a közös akarat gyógyította be az ország egyik legfontosabb jelképének történelmi sebeit.



KORÁBBAN A TÉMÁBAN:
Akár fényes és élhető is lehetne a Várhegyet átfúró Alagút
Kitilthatják a Lánchídról a gyalogosokat
Olyan drága a Lánchíd felújítása, hogy nem lesz pénz a Váralagútra

"Vessünk véget annak a kicsinyes és méltatlan politikai játszmának, ami Széchenyi egyik legjelentősebb alkotása, a Lánchíd körül zajlik!"

szólította fel a közvéleményt Pálinkás József, a Magyar Tudományos Akadémia egykori elnöke. Az első Orbán-kormány oktatási minisztere arra a kormány és a főváros között hónapok óta tartó huzavonára céloz, amelynek középpontjában a Lánchíd felújításának finanszírozása áll. A két fél szinte naponta üzen egymásnak, de sok előrelépés nincs az ország egyik legfontosabb jelképének ügyében, Karácsony Gergely főpolgármester például 6 helyett 10 milliárd forintot szeretne a kormánytól.

Pálinkás közadakozással vágná el a gordiuszi csomót.

"Én mint Széchenyi Akadémiájának előző elnöke kérem minden honfitársunkat és minden magát magyarnak vallót, éljen bárhol a világban, hogy csatlakozzon hozzám, és mutassuk meg, hogy 181 évvel a Lánchíd építési munkálatainak megkezdése után mi is képesek vagyunk összefogni és áldozatot vállalni a mára Magyarország és fővárosunk szimbólumává vált Széchenyi Lánchíd gyors és teljes felújítása érdekében"

– írta, arra kéve mindenkit, hogy egy- vagy félnapi bérét ajánlja fel a híd felújítására szolgáló alap létrehozására...

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.