2020. június 17., szerda

SZÉCHENYI PÉNZT ADOTT RÁ, ORBÁN NEM, MI AZ?

HÍRKLIKK
Szerző: FÖLD S. PÉTER
2020.06.17.


Megszorításokkal teli időket élünk. A kormány összehúzza a nadrágszíjat az önkormányzatok derekán, mert mint mondják, mindenkinek ki kell vennie a részét az élet újraindításából. A kormány is kiveszi a részét, csak nem az áldozatvállalásból, hanem azt a részt, amiről úgy gondolja, hogy az övé és neki jár. Mindemellett minden korábbinál látványosabb tűzijátékot terveznek a Duna felett. Egymilliárd forintnál is többe kerül az égi parádé. Ezzel két legyet ütnek egycsapásra: egyfelől megmutatják, hogy ki az úr a háznál, másfelől meg, hogy ők itt mindent megtehetnek.

Azt is megtehetik, hogy a mostanihoz hasonló, csóró időkben, amikor a nyugdíjasoknak nem jut semmi, csak egyheti ígéret jövő év februárra, a munkájukat elvesztőket pedig csupán a közmunka és a katonaság várja, a kormány látványos tűzijátékkal emlékezik meg saját nagyszerűségéről. Mert ne legyenek kétségeink, mi másról is szólna a korábban soha nem látott méretű és költségű tűzijáték.

Közben persze a Lánchíd szépen lassan elrohad, de ezzel sincs baj, lehet a főpolgármesterre mutogatni. Mintha Karácsony Gergelyt megelőzően nem lett volna vezetője a fővárosnak. Volt, Tarlós Istvánnak hívták, Orbán Viktor intézőjeként tette a dolgát Budapesten. Ő is tudta, hogy a Lánchíd felújítása nem halasztható, de nem kezdett bele a munkába, pedig akkor volt rá pénz, mert a mostaninál kevesebbet költöttek államtitkári fizetésemelésekre, valamint Mészáros Lőrinc,Tiborcz István és más NER-lovagok cégeinek kistafírozására...

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.