2020. június 3., szerda

TEGNAP ESTE LAZA 161,3 MILLIÁRDOT TOLOGATTAK ÁT A KÖLTSÉGVETÉSBEN

MFOR.HU 
Szerző: BAKA F. ZOLTÁN
2020.06.03.


Elkönyvelték a Nemzeti Atlétikai Központ közel 2 milliárd forintját is a gazdaságvédelmi intézkedések részeként.

Csurog vissza a pénz az állami büdzsébe a gazdaságvédelmi alapból, amit a járványhelyzet miatt kialakult gazdasági válság elleni védekezésre hozott létre a kormány. Úgy tűnik, erre már nincs szükség, illetve az ide csoportosított források a gazdaság fellendítését más, indirekt eszközökkel is szolgálni tudják, mert a tegnap este megjelent Kormányrendelet alapján a pénz egy újabb jelentős része kerül vissza a költségvetésbe, mégpedig a védekezéssel szorosan nem összefüggő kiadások fedezésére.

Az elmúlt napokban egyébként már sor került 196 milliárd forint átcsoportosítására, most pedig összesen további 161,3 milliárd forintot mozgatott meg a kormány. Ebből jutott például a Nemzeti Atlétikai Központ építésére, a vasúthálózat fejlesztésére, kiemelt közúti projektekre, turisztikai célú kiadásokra, az állami ingatlangazdálkodásra, iskolák, egészségügyi intézmények fejlesztésére, vagy például a Magyar Államkincstár dolgozóinak fizetésére. Csúszott egy kis pénz a Bethlen Gábor Alap támogatására is.

A Nemzeti Atlétikai Központ - amire már egy korábbi rendeletben biztosították az 1,998 milliárd forintot, ennek elkönyvelése történt most meg - kapcsán érdemes felidézni Gulyás Gergely miniszter közlését egy korábbi Kormányinfón, ahol kérdésünkre elmondta, hogy az egészségügyi és gazdasági válsághelyzet dacára a kormánynak esze ágában sincs lefújni a közeljövőben rendezendő nemzetközi eseményeket, sőt, azok megtartása szerinte a kikábalást segíti...

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.