2020. június 26., péntek

TUDATMÓDOSÍTÓ, KÖZVESZÉLYES, PÁRTMANUFAKTÚRA – HARDY MIHÁLY JEGYZETE

KLUBRÁDIÓ
Szerző: HARDY MIHÁLY
2020.06.25.


97 milliárd forint. Elképzelhetetlenül sok pénz. A kormány szándéka szerint pedig jövőre, azaz egy évvel a parlamenti választások előtt ennyit kívánnak költeni a mi pénzünkből, az adófizetők pénzéből az úgynevezett közmédia, értsd tudatmódosító hatású, közveszélyes termékeket előállító pártmanufaktúra támogatására. Vegyük csak sorra: 

Tudatmódosító hatású, hiszen – ugyanúgy, ahogy a Kádár-rendszer médiája – alternatív valóságot próbál építeni az alattvalók fejében arról, hogy ez a lábszagú magyar valóság, az orbáni maffiaállam a létező világok legjobbika. Pangloss mester csak irigykedhet.

Közveszélyes, hiszen bármilyen társadalmi csoport ellen büntetlenül bevethető egy kis uszításra, legyen szó akár roma polgártársainkról, ellenzéki politikusokról, civil szervezetekről, Közép-Európai Egyetemről, a menekültekről, a szegénységben élő magyarokról, a főpolgármesterről vagy a kerékpárosokról. Szóval mindenki ellen, akit a hatalmi téboly éppen ellenségnek kiált ki ebben az országban. Joseph Goebbels sem tudná jobban művelni, bár könyvégetésben még kicsit le vagyunk maradva.

Pártmanufaktúra, hiszen egyetlen párt, a gyorsan rothadásnak indult narancs szolgálatába állították minden frekvenciáját és csatornáját. Ráadásul elképesztően alacsony színvonalú termékeket, máshol műsornak nevezett produktumokat állítanak elő benne többszörösen kontraszelektált, felelőtlen szerkesztők. Hiszen akinek tudása vagy gerince volt, azt az elmúlt tíz évben már rég elüldözték vagy messzire menekült az MTVA háza tájáról. Andrej Zsdanov elvtárs, a sztálini rendszer kultúrpápája is elégedetten dörzsölhetné a markát.

Nyilván sokan demagógiának gondolhatják, de azért jegyezzük itt meg, hogy pontosan ugyanennyi pénzbe, azaz mintegy 100 milliárd forintba kerülne (a kormány becslése szerint) egy új budapesti szuperkórház, azaz a Dél-Budai Centrum Kórház felépítése. Persze ebből semmi nem lesz belátható időn belül, mert ugye azt senki sem gondolja, hogy ennek a Karácsony-vezette Budapestnek bármit is juttatnak a közpénzből.

Szóval, ha mostanában a tévé távirányítójával az M1-re tévednének vagy az autórádión az MR1 Kossuth Rádió szólalna meg véletlenül, ne felejtsék a kulcsmondatot: a lehetséges mellékhatásokról kérdezze meg orvosát, gyógyszerészét…

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.