2020. július 24., péntek

A HATALOM LESZÁMOL A SOROS-BÉRENCEKKEL

HÍRKLIKK
Szerző: FÖLD S. PÉTER
2020.07.24.


Három évvel ezelőtt nem volt koronavírus, nem volt veszélyben az Index, viszont volt Tusványos. Utóbbi helyen kérdezték meg Orbán Viktort, hogy miért nem bánnak keményebben a Soros-bérencekkel. Még bánhatunk, válaszolta akkor a miniszterelnök. Derültség fogadta a poént, taps. A jelenlévők nyilván maguk elé képzelték, amint Orbánék a mostaninál is keményebben bánnak a Soros-bérencekkel.

Nem volt előzmény nélküli ez a megszólalás, volt már hasonló néhány hónappal korábban. Akkor, amikor húsvét vasárnapján azt mondta Orbán a közrádióban a tüntetőkről – akik szerinte meg nem engedhető mondatokat skandáltak –, hogy sok békés keresztény embernek viszket már a tenyere. Vagyis – és ezt már mi tesszük hozzá –, a békés keresztény embereket onnan lehet megismerni, hogy fogytán a türelmük és viszket a tenyerük. Ha valaki tehát olyan emberrel találkozik, akinek szemmel láthatólag fogytán a türelme, jó, ha vigyáz vele, mert az illető békés keresztény ember, de viszket a tenyere.

A magyar nyelvben arra mondják, hogy viszket a tenyere, aki ütni készül, és akiről tudvalevő, hogy meg is van az ereje ahhoz, hogy üssön. Orbán nem vitatkozik az ellene tiltakozókkal, nem akarja érvekkel megvédeni az álláspontját, hanem fenyeget, és azt vetíti előre, hogy ha a tiltakozók nagyon elszemtelenednek, és még a mostaninál is jobban kihúzzák a gyufát, akkor a békés keresztény emberek még arra is képesek lesznek, hogy ne békésen, és ne keresztény emberek módján viselkedjenek...

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.