2020. július 24., péntek

LELEPLEZŐ SZÁMOK A BABAVÁRÓRÓL - ALULMARADNI LÁTSZIK A CSOK

AZ ÉN PÉNZEM BLOG
Szerző: Az Én Pénzem
2020.07.23.


A babavárót igénylők egyharmadánál született meg, vagy van már úton a gyerek. A bármire használható kölcsönt egy éves fennállása alatt már százezren, a családi otthonteremtési kedvezményt (CSOK) pedig öt év alatt 145 ezren igényelték. Értékben a babaváró már elhúzott 72 százalékkal.

Friss és részletes számokat tett közzé a minisztérium és a bankszövetség. Az adatok alapján érthető a büszkélkedés. Mint ugyanis Novák Katalin, az Emberi Erőforrások Minisztériumának család- és ifjúságügyért felelős államtitkára ismertette: a babaváró támogatást igénylő párok száma már átlépte a százezret, a bankok pedig 784 milliárd forint ilyen kölcsönt folyósítottak.

Az adatokat annak tükrében érdemes értékelni, hogy az egész ötlet, a „családvédelmi akcióterv” tavaly pattant ki a miniszterelnök fejéből. A bármire használható, kedvező kamatozású vagy éppen teljesen kamatmentes kölcsön tavaly nyáron jött, és egyértelműen győzött is. Ez különösen látványos, ha a babaváró számokat a most szintén részletesen ismertetett csokos adatokkal vetjük össze...

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.