2020. július 17., péntek

A KORONAVÍRUS AZ EMBERI KAPCSOLATOKNAK IS ROSSZAT TETT

QUBIT
Szerző: DIPPOLD ÁDÁM
2020.07.16.


A kapcsolatok is megszenvedik a karantént: a londoni University College friss kutatása szerint a párkapcsolatok 18 százaléka fordult rosszabbra az összezártság alatt, de a válaszadók 20 százalékának a vele egy háztartásban élő felnőttekkel is sikerült összevesznie. 

17 százalék arról számolt be, hogy az otthonában található gyerekekkel romlott meg a kapcsolata, 19 százalékuk pedig a háztartásán kívüli gyerekeket is megutálta. A válaszadók harmada számolt be arról, hogy a saját gyerekeivel, partnerével és szűkebb környezetével javult a kapcsolata.

A UCL hetvenezer fős felmérésében a munkahelyi viszonyokat is vizsgálták: a válaszadók többsége otthonról dolgozott a járvány alatt, munkatársaikkal pedig jobbára videóchaten tartották a kapcsolatot, a negyedük mégis rosszabbnak értékelte a viszonyukat, mint a karantén előtt. Daisy Fancourt, az egyetem pszichobiológusa szerint az is problémát okoz, ha az emberek össze vannak zárva, de az is, ha nem találkozhatnak egymással.
A kényszerű összezártság pozitívan hatott a szomszédi viszonyokra: Cheryl Lloyd, a felmérést végző Nuffield Alapítvány oktatási igazgatója szerint ez is arra mutat, hogy a járvány az emberek mégis hajlamosak összefogni egymással, de arra is felhívta a figyelmet, hogy ezekben az időkben különösen nagy veszélyben vannak azok, akik mentális betegséggel küzdenek...

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.