2020. július 4., szombat

„A LÁNCHÍD-ÜGGYEL A KORMÁNY SAJÁT DUGÁJÁBA DŐLT"

HÍRKLIKK
Szerző: VÁSÁRHELYI MÁRIA
2020.07.04.


Elmagyarázná valaki, hogy miért is volna olyan ördögtől való, ha a Lánchídat a kormány újítaná fel? Szerintem tök rendben lenne. A Lánchíd épsége, rendben tartása az egész ország ügye. Ha jogilag a fővárosé is, valójában mindannyiunké. Ráadásul, mivel a világörökség része, ezért jogilag is az állam feladata a megóvása, szükség esetén felújítása. Mindemellett a kormány anyagilag folyamatosan vérezteti ki a fővárost, aminek ezért nincs pénze a felújításra, az államnak viszont duzzadnak a zsebei, hiszen elképesztő baromságokra szórja szét az adófizetők által befizetett irdatlan mennyiségű adót. Ezt mindenki láthatja, hiszen ha van tűzijátékra 10 milliárdja, MotoGP pályára 65 milliárdja, a felcsúti focira 68 milliárdja – és a sor vég nélkül folytatható –, akkor nyilván össze tud kaparni vacak 20 milliárdot az ország jelképére, a Lánchídra. Kiváltképp, mivel reggeltől-estig attól hangos az éter, hogy ők az igazi patrióták.

Szerintem ők is érzik, hogy túltolták ezt a Lánchíddal kapcsolatos szívatást. Gondolom, a közvélemény-kutatásokból kiderült, hogy ezt nem tudják olyan egyszerűen letolni a #amagyaremberek torkán. S ha valaki arra gondolna, hogy azért nem szabad hagyni, hogy a kormány újítsa fel a hidat, mert ebből komoly propagandatőkét tud felhalmozni, akkor meg kell nyugtatnom, hogy akár felújítják Karácsony Gergelyék, akár nem, úgyis azt fogjuk hallgatni a következő négy évben, hogy alkalmatlan és nem tudja összeszerelni az IKEA ágyat.

Viszont a fővárosnak alig van pénze, és ha a kormány átvállalná a híd felújítását, akkor a megmaradó pénzt felhasználhatnák eredeti céljaik egy részének megvalósítására: a rászorulók segítésére, a kulturális intézmények támogatására, a gyermekétkeztetés támogatására, a fedél nélkül maradók elhelyezésére stb. A budapestieket pedig szerintem egyáltalán nem érdekli, hogy ki újítja fel a Lánchidat, csak az, hogy ez megtörténjen. Ez egyetlen plusz szavazatot sem fog hozni nekik...

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.