2020. július 4., szombat

A NAGY BAJ AKKOR VAN, AMIKOR TÖBB ILYEN SÉRTŐDŐS BÜDÖSBUNKÓ ÖSSZEVERŐDIK

KOLOZSVÁRI SZALONNA
- ORDÍTOK BLOG
Szerző: Swan Edgar
2020.07.03.


Biztosan mindenki ismer legalább egy olyan embert, amilyet körberajzolok: az illető szeret mindenkinek beszólogatni. Tapintatlanul, durván, pofátlanul. Akár van köze az adott kérdéshez, akár nincs. Akár kérdezte valaki a véleményét, akár nem. Sőt, akkor szokott leginkább beszólni, ha nem kérdezték. Majd – lehetőleg sokszor, sokaknak – elmondja, tudja ő, hogy kemény, mint a kredenc sarka, de ő csak őszinte. Az őszintéket senki nem szereti – szerinte -, márpedig ő ilyennek született, őneki ez a fő jellemvonása és nem is érti az emberiséget, főként az imént vérig sértett illetőt, miért ennyire puhányok, túlérzékenyek. Hiszen ő nem bántó szándékkal mondta, amit mondott, és az ő feneketlen nyíltsága és igazmondása legendás, ezért kevés a barátja, de aki van, az aztán a sírig.

Ugyanez az ember abban a pillanatban vált színt és fordul ki magából üvöltve, toporzékol, csíp, rúg, harap, habzik a szája és sértődik meg vérig és esküszik bosszút, amint valaki róla, az ő tetteiről merészel véleményt mondani, és az a vélemény nem kompatibilis az énképével. Röviden: az őszinteségre hivatkozva ő letiporhat bárkit, de ő maga nem bírja más őszinteségét, mert az támadás.

Ilyen típusú emberek bőséggel vannak a közéletben és a politikában is. Valószínűleg nem többen, mint a civil szférában, csak ők láthatóbbak. A nagy baj akkor van, amikor több ilyen sértődős büdösbunkó összeverődik. De hogy még pártot is alkotnak, az egészen egyedülálló...

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.