2020. július 27., hétfő

A TÍZMILLIÁRDOS ÜZLET MÉSZÁROS ÉS CSÁNYI ÁRNYÉKÁBAN

G7.HU
Szerző: JANDÓ ZOLTÁN
2020.07.27.


"Mindenki tudja, hogy bizonyos dolgokat nem lehet megvalósítani, mígnem jön valaki, aki erről nem tud, és megvalósítja."

Ez az Einstein idézet fogadja a látogatókat a távvezeték-építésekre és kapcsolódó munkákra szakosodott Forest-Vill Kft. honlapján. A vállalat egyik alapítója, Barna Zsolt mintha csak a Nobel-díjas fizikus szavait próbálta volna bizonyítani az elmúlt években. A bankár Csányi Sándor közvetlen helyetteseként egyfajta összekötő szerepben dolgozott Mészáros Lőrincnek is, akivel személyesen is jóban van, miközben a háttérben saját tízmilliárdos bizniszét, a Forrest-Villt gründolta.

Múlt héten azonban kiderült, hogy erre a helyzetre nem biztos, hogy igaz Einstein megállapítása, Barna Zsolt ugyanis hirtelen távozott az OTP-nél betöltött, nagy hatalmat biztosító szerepéből.

Csodálatos előrelátás a rezsicsökkentés után


Maga a Forest-Vill kifejezetten fiatal, alig ötéves vállalkozás, de az alapításának volt előzménye. A cég egyik alapító tulajdonosa Adorján István ugyanis már a kilencvenes évek közepe óta a szakmában dolgozott, saját vállalata, az Adorján-Bau Kft. több mint két és fél évtizede épít áramszolgáltatóknak, referenciái alapján elsősorban az ELMŰ-Émásznak.

Az üzletember 2015 végén azonban valamiért úgy érezte, hogy – az eddiginél láthatóan komplexebb munkákra – új céget kell alapítania, méghozzá a bankárvilágban akkor már jól ismert, évekig a pénzügyi felügyeletnél, majd 2010-től az OTP-nél dolgozó Barna Zsolttal közösen. A szakmában járatos, kicsit előre tekintő szakembereknek ekkor már elég egyértelmű lehetett, hogy az ágazatban komoly átalakulás lesz. Ahhoz azonban már tényleg elég jól kellett ismerni az iparágat, hogy valaki rájöjjön:

ennek a folyamatnak a végén milliárdos állami megrendelések lesznek
...

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.