2020. július 27., hétfő

AZ ORBÁN-RENDSZERBEN MINDENT HAMISÍTVÁNYRA CSERÉLNEK, MIÉRT AZ INDEX LENNE MÁS?

AMERIKAI NÉPSZAVA ONLINE
Szerző: Amerikai Népszava
2020.07.27.


Az Orbán-rendszer lényege a hamisítás. Ugyanazzal a technikával hamisítanak meg mindent, ahogyan a valódi kereszténységet – a konstantinuszi fordulat után – névleges hamisítványra cserélték. A nevet és a külső formát megtartották, a belső tartalmát kibelezték, az ellenkezőjére kicserélték. Ez volt a világtörténelem legnagyobb csalása, és nem véletlen, hogy a hamis “keresztény” frazeológiára épülő ideológiai állam ugyanazzal a technikával hozza létre a demokráciának látszó diktatúrát, az orbáni fasiszta rendszert, mint a katolicizmus (majd az állammal összefonódó protestáns és neoprotestáns felekezetek és gyülekezetek) az álkereszténységet.

Az Orbán-rendszer lényege a demokrácia hamisítása. Kívülről demokrácia, belülről fasiszta diktatúra. Ezért azt kellene megértenie Magyarországon mindenkinek, hogy a rendszer addig él, amíg ezt a hamis látsztatot képes fenntartani. Ha ez a hamis látszat, ami a lényegét jelenti, megszűnik, magától összeomlik. Ezért a rendszer legnagyobb támogatói, szilárd bástyái azok, akik ezt a hamis látszatot legitimálják. Azok a diktatúra fenntartói, akik segítenek álcázni a valóságot. Ők adnak legitimációt ennek a hazugságnak. A parlamenti ellenzék és azok az újságok (és újságírók), amelyek úgy tesznek, úgy működnek, mintha ez egy demokrácia lenne.

Nagyon fontos kiemelni, hogy ez nem “hibrid-rendszer”, mint azt a rendszert sunyi módon támogató, okoskodó politológusok kitalálták, hogy behízelegjék magukat a rendszernek. Az Orbán-rendszerben nem keverednek a demokratikus és diktatórikus elemek, mert a tényleges hatalom egyetlen ember kezében összpontosul, a demokratikusnak látszó elemek csupán a díszlet és a hamisítvány részei. Az Alkotmánybíróság, a parlament, a köztársasági elnöki hivatal, stb., mind a lényegétől megfosztott, és az ellenkezőjére cserélt díszlet. Ahol még megtalálhatók a szabadság és függetlenség kicsi szigetei, azokat még nem sikerült teljesen elfoglalni, de ez csak idő kérdése. Ezek nem a rendszer részei.

Az Orbán-rendszer demokráciának és jogállamnak hazudja magát, miközben a kormányzó hatalomnak nincsenek valódi fékei, ellensúlyai, és a törvények felett áll. A hamis látszat fenntartásában különbözik az orbáni fasizmus a klasszikus fasiszta diktatúráktól, de a lényege ugyanaz. A rendszer egyesével számolja fel a jogállamiság és a demokrácia maradékait. Megszüntet mindent, ami azonos önmagával, és annak hamisítványát állítja a helyébe. Minden olyanná válik, mint maga a rendszer: mást mutat kifelé, mint ami belül van. Megmaradnak a kirakatok, a díszletek, de ami belül van, azt ellenkezőjére cserélik. Így születnek a kamu ellenzéki pártok, a kamu civilszervezetek, a kamu ellenzéki sajtó, stb...

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.