2020. július 22., szerda

DULL SZABOLCS A HVG.HU-NAK: „AZT TETTEM, AMI FŐSZERKESZTŐKÉNT A FELADATOM VOLT ÉS AMIT A LELKIISMERETEM DIKTÁLT”

HVG ONLINE / ITTHON
Szerző: SERDÜLT VIKTÓRIA
2020.07.22.


Az Index elbocsátott főszerkesztője a hvg.hu-nak nyilatkozott menesztéséről. A 444.hu eközben megszerezte a szerdai szerkesztőségi állománygyűlésen készült videót, melyen Dull arról beszélt munkatársainak, pénzt ajánlottak neki, ha közös megegyezéssel távozik. Az Index újságírói közleményükben elfogadhatatlannak nevezték a főszerkesztő kirúgását.

Külső helyszínen közölték az Index főszerkesztőjével, hogy kirúgják – tudta meg a hvg.hu. Lapunk értesülései szerint az Index munkatársai nem tőle, hanem Bodolai László, a Magyar Fejlődésért Alapítvány kuratóriumi elnökének e-mailjéből értesültek Dull Szabolcs távozásáról, még mielőtt a főszerkesztő visszaért volna a szerkesztőségbe.

A levélben Bodolai azt írta: az Index.hu Zrt igazgatósága mérlegelte az elmúlt időszak eseményeit, és az igazgatóság elnöke szerdán kezdeményezte Dull Szabolcs főszerkesztő munkaviszonyának rendes felmondással történő megszüntetését”.

Bodolai a levélben közölte azt is, hogy a megüresedett vezérigazgatói posztra Szombathy Pál igazgatósági tagot kérte fel, valamint szerdán bekerült a társaság igazgatóságába Sztankóczy András, jogász, újságíró is.

A következő főszerkesztő személyéről az igazgatóság később dönt.

A hvg.hu telefonon elérte Dull Szabolcsot, aki annyit erősített meg, hogy Bodolai délelőtt közölte vele, hogy rendes felmondással megszünteti a munkaviszonyát. Az indoklásban a függetlenség-barométer átállítása és az azzal kapcsolatos szolgálati közlemények szerepeltek – tette hozzá...

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.