2020. július 22., szerda

AZT ÍGÉRTÉK AZ INDEX FŐSZERKESZTŐJÉNEK: „KAP EGY MÉLTÁNYOS ÖSSZEGET, HA HALLGAT”

444.HU
Szerző: RÉNYI PÁL DÁNIEL
2020.07.22.


A szerda délutáni szerkesztőségi állománygyűlés után részletek derültek ki az Index főszerkesztőjének szerdai menesztéséről, és a 444 megszerzett egy felvételt is Dull Szabolcs utolsó állománygyűléséről.

Dull Szabolccsal, a lap főszerkesztőjével Bodolai László, a tulajdonos Magyar Fejlődésért Alapítvány kuratóriumának elnöke - ügyvédje jelenlétében - szerda délelőtt közölte, hogy távoznia kell a lap éléről. Találkozójukra egy szerkesztőségen kívüli helyszínen került sor. Ide Bodolai „pénzügyi kérdések” megvitatására hívta Dullt.

Bodolai, akinek hivatalos magyarázatát a döntés mögött itt lehet elolvasni, Dullnak azzal indokolta a lépést, hogy a szerkesztőség függetlenségét jelző barométer átállítása, továbbá a szerkesztőség által kiadott elmúlt néhány heti szolgálati közlemények rontják a cég megítélését és üzleti kilátásait.

Onnan lehet erről tudni, hogy Dull az eset után állománygyűlést hívott össze az óbudai szerkesztőségben, és ott beszámolt a történtekről. Mire a kirúgott főszerkesztő visszaért a szerkesztőségbe, az indexes munkatársak már olvasták a kiadó közleményét, és a sajtóban is megjelentek a döntésről az első cikkek. A gyűlésről felvétel is készült:...

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.