2020. július 29., szerda

FEJBE KÓLINTÓ TÉNY: AZ INFLUENZAJÁRVÁNYOK ÉVEKIG ELHÚZÓDNAK

HÍRKLIKK
Szerző: NVZS
2020.07.29.



Falus Ferenc egyetért az Egészségügyi Világszervezet (WHO) véleményével, a határok lezárása szerinte is csak rövid, átmeneti védelmet biztosít, megoldást nem a vírusfertőzésekkel – közte a COVID 19-cel – szemben. „A legfontosabb a belső védekezés, a tünetet felmutatók és kontaktjainak a szűrése, de sajnos a minimum napi 15 ezer szűrés helyett ismét háromezer alatt van ez a szám Magyarországon” – tette hozzá a korábbi országos tiszti főorvos, aki szerint a hivatalosan közzétett adatok továbbra sem nagyon stimmelnek. Mindenesetre még jó ideig együtt kell élnünk a koronavírussal – korábban, amikor új influenza-vírus jelent meg, a járványok évekig elhúzódtak.

A legfrissebb WHO-adatok szerint 24 óra alatt 226 783 új fertőzöttet regisztráltak a világban, s 4 153-mal nőtt a fertőzéssel összefüggésben elhunytak száma. Ehhez képest Magyarország nagyon jól áll – legalábbis a hivatalos adatok szerint az elmúlt 24 órában 9 új fertőzöttre bukkantak, halálos áldozatról nem számolnak be. Az persze más kérdés, hogy a számok – legalábbis – érdekesek. Mint Falus Ferenc portálunknak rámutatott –„Továbbra sem stimmelnek a hivatalosan kommunikált adatok: ha csak a KESMA által uralt sajtóban megjelent hírek adatai ivesszük, azokat összeadva az embernek az az érzése, hogy több a fertőzött, mint ahányról beszámolnak az illetékesek”. Korábban Falus részletesen is beszélt erről, konkrét példákkal, tényekkel, számokkal illusztrálva véleményét.

Kérdésünkre, hogy szerinte eltitkolják-e az adatokat, Falus úgy reagált, hogy nem tudja az okát, „csak azt érzem, hogy el vagyok bizonytalanítva, akár igazak is lehetnek a számok, de nem tudjuk, mihez viszonyítsunk”. Példaként említette, hogy a hírek szerint Köves Slomó, az Óbudai Hitközség rabbija is megfertőződött, s be is zárták zsinagógát, ám arról már nem szól a fáma, hogy a környezetében hányan fertőződtek meg, miként arról sem, hogy kit, kiket teszteltek, ha egyáltalán...


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.