2020. július 22., szerda

KIESETT A KAPANYÉL ÉS FREUD MESTER

KOLOZSVÁRI SZALONNA
- NEHAZUGGY BLOG
Szerző: Swan Edgar
2020.07.22.


...Varga Judit igazságügyi miniszter nem ünnepel a főnöke brutálnagy győzelme után, hanem most kapcsolt csak rá az igazi óbégatásra, jajveszékelésre, csúsztatáshalmazra. Egyrészt elmesélte, hogy a jogállamiság kritériuma igenis kikerült a szerződésből, ahogy azt Orbán Viktor akarta.

"Az Európai Tanács által elfogadott következtetések nem tartalmaznak jogállamisági feltételrendszert. Az állam- és kormányfők megerősítették, hogy fontos az EU pénzügyi érdekeinek védelme és a jogállamiság tiszteletben tartása, de a két terület nem kapcsolható össze".

Hogy is van ez akkor? Az Európai Tanácsban ezek szerint csupa hülye ül, mivel pontosan tudják, mi a fontos és miért, de mindjárt dokumentumba is foglalták, hogy ez a két terület nem kapcsolható össze. Értemén. Biztosan megijedtek Orbán Viktor haragjától. Mert nem csak hülyék, beszariak is. Ja, várjunk, finomodik a dolog:

"A miniszterelnök úr ezt a mandátumot maradéktalanul érvényesítette: az új költségvetési kondicionalitás leírásában a „jogállamiság” kifejezés nem is szerepel."

Értem. Tehát nem közvetlenül került bele a kondíciós listába, hanem két sorral feljebb, az általános feltételekhez. Mindjárt más. És akkor jön az ellenzék várható reakciója, tessék alaposan koncentrálni:

"Ezek a szereplők erőforrásokat nem kímélve évek óta építik a „jogállamiság” fedőnév alatt futó összehangolt és átfogó politikai kampányt ellenünk. Kizártnak tartom, hogy egy csatavesztés után feladnák a küzdelmet. Arra számítok, hogy ősszel egy új, minden eddiginél keményebb, gátlástalanabb támadássorozat veszi kezdetét. Ebben a magyar ellenzéki EP-képviselők oroszlánrészt fognak vállalni: eddig sem a magyar érdekeket képviselték Brüsszelben, hanem Brüsszel érdekeit Magyarországon, ez aligha fog változni. Nyilván megpróbálnak majd úgy tenni, mintha az Európai Tanács következtetései meg sem születtek volna, és folytatni fogják a jogállamisági mechanizmusok kiépítését és működtetését. Biztosan elmondják majd, hogy ami le van írva a konklú­ziókban, az valójában nem is azt jelenti, hanem valami teljesen mást. De tudjuk, hogy a küzdelem java még hátravan, és ezt felkészülten várjuk." (Magyar Nemzet)

Van ilyen. A miniszterek elnöke napra pontosan tudja, mikor lesz a járvány csúcspontja és mit ad isten, tényleg, a statisztika igazolja. Varga Judit pedig pontosan tudja, mikor támad az ellenzék. Nem most, nyáron. Talán azért várnak még, hogy a fideszes politikusok és a fideszes propagandisták el tudjanak menni nyaralni. A Balatonra, természetesen. Nade ősszel aztán támadnak, mégpedig aljas szándékkal, hiszen:

"és folytatni fogják a jogállamisági mechanizmusok kiépítését és működtetését."

Hát én kötve hiszem, hogy ennél parádésabban mostanában maga alá csinált volna valaki. Varga Juditnak mindenesetre nem csupán kikönyökölt a száján Freud mester (és a kapanyél), hanem ki is zuhant rajta. Hiába, legjobb ember a legjobb helyen, ahogy azt a vezér szereti. Mi pedig ébredezzünk. Lehetőleg ne túl lassan, nem ártana hamarosan észhez térni. Pusszancs.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.