2020. július 7., kedd

KIK DÚSKÁLHATNAK AZ OLCSÓ HITELEKBEN? - A MEGHIRDETETT FELTÉTELEK SZEBB KÉPET MUTATNAK A GYAKORLATNÁL

AZ ÉN PÉNZEM BLOG
Szerző: Az Én Pénzem
2020.07.07.


Némi időbe telt, de szabályosan megbolondult a hitelpiac. Még a nem éppen az olcsóságáról közismert Provident is ajánlja az új gyorskölcsönt. Átnéztük, hogy elvben ki kaphat az olcsó személyi hitelekből, és mire célszerű az igénylőknek kiemelten figyelniük.

A bankok leállították az új, fedezetlen fogyasztói kölcsönök igénylését március 19-étől, mert a kormány a hitelek teljes díját (THM) az alapkamat plusz 5 százalékpontban maximálta. A személyi kölcsönöket korábban körülbelül háromszoros áron kínálták a bankok. (A korábbi részletes feltételeket itt nézheti meg.)

Némi időbe telt, de aztán szabályosan megbolondult a hitelpiac. A hitelintézetek kivétel nélkül kínálni kezdték a maximáltan alacsony kamatozású „vírushitelt”. Június 24-étől pedig ezek a kölcsönök a jegybanki kamatcsökkentésmiatt a korábbinál is olcsóbbá váltak. A lendületet ez sem törte meg. Még az amúgy nem éppen az olcsóságáról közismert Provident is ajánl új kölcsönt. A hitelintézet egyébként kizáró okként csak azt jelzi, ha a hozzá forduló ügyfélnek jövedelme csak segélyből, vagy valamilyen egyéb támogatásból származik...

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.