2020. július 7., kedd

A MAGASABB JÁRULÉK VONATKOZIK AZOKRA A POLITIKUSOKRA IS, AKIK MAGÁNSZORGALOMBÓL DAGADTAK MEG?

KOLOZSVÁRI SZALONNA
- NEHAZUGGY BLOG
Szerző: SWAN EDGAR
2020.07.07.


Kevésbé napsugaras, de azért szépséges reggelt kívánok mindenkinek, aki szalonnázással kezdi a napot! Azt szeretem nagyon a mi jó kormányunkban és függelékeikben, hogy túlteng bennük a humánum és a lényeglátás. Ráadásul egyszerre tudják ezt produkálni. És nem ám csak külön-külön, hanem egységesen, egyatáboregyazászló alapon is. Itt van például dr. Kollár Lajos, akit én nem ismerek, de nem is dolgom ismerni. Ő Kásler Miklós tanácsadója, tehát biztosan ért a dologhoz. Bayer Zsolt műsorában volt vendég és most jött el az ideje annak, hogy leleplezzem magam: képtelen voltam végignézni a 45 perces műsort. Öregszem vagy a meleg az oka, meg nem tudom mondani, de a legtöbb, amire rá tudtam venni magamat, hogy helyenként belenéztem. Az elején azt láttam, hogy ott ült a nézőtéren a kormánypropaganda színe-java, például Gajdics Ottó és az ő körei. Biztosan kiderült, miért vannak ott, annyira nem érdekel, hogy kivárjam. Aztán persze szónokolt Bayer, szórakoztatta a közönséget és jött Kollár doktor. Először a járványról esett szó, mostanra biztos lehetek abban, hogy a kormány és külön Kásler doktor olyan remekül csináltak mindent, hogy arra szavak sincsenek. Ezt hosszasan körüljárták – elég komolyan bele kellett tekernem a felvételbe, hogy ne ez legyen a téma -, a doktor úr ejtett pár szót a médiáról (gondolom, a ballibről) és a hazudozásról, valamint a minősíthetetlen stílusról, Bayer Zsolt bólogatott. Az volt a fura, hogy egyikük sem röhögte el magát.

Itt jött az első meglepi. Azt mondta Kollár doktor, hogy éppen strukturálisan átalakítja a kormány az egészségügyet. Én meg lestem ki a fejemből, hogy tényleg? Nem kellene erről nekünk is tudni? Legalább annyit, hogy mi a terv, mert beleszólásunk amúgy sem lesz, de legalább tudjuk, mi vár ránk. Az derült ki, hogy a rohamtempóban végrehajtott ágyfelszabadítás is összefügg az átalakítással. Hogy tényleg? És ezt egy hét alatt dolgozták ki? Amennyire emlékszem, tagadták, hogy erről lenne szó, erre most kiderül, hogy de.

Félre ne értse senki, mindannyian tudjuk, hogy a rendszer rossz, át kell alakítani. De azért nem ártana nekünk is szólni legalább, már amennyiben nem titkosítják ezt is ötven évre. Aztán mondott érdekes és okos dolgokat is a doktor úr a kórházi ágyak felhasználásáról, majd Bayer inspirálására eljutottunk bezzegnyugatra (az ellenzék szerint ott jobb az egészségügyi ellátás), de nem jobb, mondta a doktor. Amerikában például ott halhat meg a beteg a kórház előtt, ha nincsen betegbiztosítása. Én egy pillanatig eltöprengtem azon, hogy vajon a minisztériumban nem tudnak róla, hogy már nálunk is ez a helyzet? Vagy ha nem beszélünk róla, akkor nincs para?
...

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.