2020. július 16., csütörtök

MI LESZ A CSERDI ÁLOMBÓL?

KLUBRÁDIÓ
Szerző: BOLGÁR GYÖRGY
2020.07.16.


Egyre nehezebben fért bele a keretbe az uniós támogatással indult beruházás, s bár az önkormányzatnak formálisan ehhez nem volt köze, a polgármestert nagyon bántotta.

Halva találták Cserdi polgármesterét, Bogdán Lászlót az épülő fűszerüzemben, feltehetően öngyilkos lett – így szólnak a hírek. Még több híresztelés kering arról, hogy a beruházásnál pénzek tűntek volna el, hogy félrevezették, kihasználták a falu polgármesterét, akinek mindez már sok volt.

Nagy Simon, a leendő csomagolóüzem vezetője Megbeszéljük című műsorunkban mondta el, mi is történt korábban Cserdiben. A 400 lelkes falu a Mecsek alján fekszik, zömében cigányok lakják. Egy időben mintegy 120-an voltak ott közmunkán. Bogdán László polgármester beindított egy programot, a közmunkások zöldséget, gyümölcsöt termesztettek. Felmerült, hogy ezt el is lehetne adni, s ha már igen, akkor be kellene csomagolni, vagy feldolgozni. Uniós pályázaton nyertek is erre pénzt, megindult a beruházás. Az építkezéshez pro forma semmi köze az önkormányzatnak, de érezhető volt az irigység, Nagy Simon szerint a falu vezetője a szívén viselte az üzem megépítését, de úgy tűnik, hogy sokan megpróbálták kihasználni. Akiknek a dolguk lett volna figyelni, törődni a beruházással, például az építési vállalkozók nem megfelelő minőségű munkát végeztek, egyre nehezebb volt beleférni a megadott keretbe...

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.