2020. július 16., csütörtök

ORSZÁGOS MOZGALMAT INDÍTOTT VOLNA TÁRSAIVAL A CSERDI POLGÁRMESTER AUGUSZTUSBAN

HÍRKLIKK
Szerző: NVZS
2020.07.15.


Bogdán Lászlónak komoly tervei voltak: három cigány politikus társával közösen ki akartak lépni az országos politikába egy olyan, a vidéki – roma és nem roma –szegény emberek segítését zászlajára tűző mozgalommal, amely a cserdi példára támaszkodott volna, mottója a cserdi polgármester „Ember vagyok nem cigány” szavajárása, az arca pedig maga Bogdán lett volna – tudtuk meg Lakatos Béla volt ácsi polgármestertől, a mozgalmat szervező négy politikus egyikétől. Legutóbb másfél hete tárgyaltak. Erre is alapozva mondja, hogy szerinte az öngyilkosságában nem volt szerepe sem a betegségének, sem pedig valami – egyébként a lakájmédia által gyalázatos módon pedzegetett – titokzatos telefonhívásnak. Cserdin tovább folytatnák az elkezdett munkát.

Én nem keresem Bogdán László halálának az okait, de azt tudom, hogy nem csak a cigány társadalom, s nem is csak az egész ország veszített eltávozásával, nagy csapást szenvedett a cigányság társadalmi elfogadottsága is” – szögezte le a Hírklikk megkeresésére Lakatos Béla, aki leszögezte: a barátja (mert hogy kölcsönösen tisztelték és barátként tekintették egymást) nagyon tiszta ember volt.

Egy konkrét példát is említett erre a közelmúltból. Kapott 800 ezer forintot a YouTube-tól (a hirdetések után), s ő ahelyett, hogy magának tartotta volna azt meg (hiszen ő sem volt gazdag ember), élelmiszereket vásárolt az egész pénzen és elosztogatta a pécsi és a környékbeli települések szegény romái között, enyhítendő a járvány miatti mélyülő nélkülözésen...

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.