2020. július 27., hétfő

NÉMETH SÁNDOR ELÍTÉLI A HIT GYÜLEKEZETE ÁLLAMMAL KÖTÖTT MEGÁLLAPODÁSÁT

AMERIKAI NÉPSZAVA ONLINE
Szerző: Amerikai Népszava
2020.07.26.


Konkordátumnak is nevezhetjük azt a megállapodást, amit Németh Sándor vezető lelkész a Hit Gyülekezete nevében kötött az Orbán-kormánnyal, amelyet Semjén Zsolt képvselt, és ő írta alá az állam nevében a dokumentumot. Funkcióját tekintve ez megfelel a Vatikán különféle államokkal kötött konkordátumának, amely rendezi az egyház és az állam összefonódásának részleteit. Ezek kitérnek arra, hogy az egyház milyen állami feladatok végzésével tud terjeszkedni a világi emberek között, és az állam milyen területeken engedi meg az egyháznak, hogy visszaéljen az emberek kiszolgáltatott helyzetével. Emellett szabályozza azt is, hogy az állam ezt mennyi pénzzel támogatja.

Nem kell mondani, hogy cserébe az egyház visszaélve a lelkek fölötti uralmával, az állami eszközökkel való terjeszkedésért és a pénzért cserébe az egyház a politikai hatalom támogatóivá teszi a híveket, ő maga pedig az államhatalom ideológiai támasza lesz. Minden hazugsággal és mellébeszéléssel szemben, amelyeket Semjén ezúttal is előadott az aláírás alkalmával, az Orbán-rezsim ugyanolyan alapon nyújtja a pénzügyi támogatásait, mint a középkori állam a katolikus egyháznak, az ideológiai és politikai támogatásért cserébe. Legjobb példa erre, hogy Iványi Gábor végezhet bármilyen közhasznú tevékenységet, nem kap támogatást, mert nem támogatja az Orbán-rendszert, mint Németh Sándor.

Bartus László Fesz lesz című könyve részletesen bemutatja, hogy Németh Sándor mit hirdetett az egyház és az állam összefonódásáról, az egyházi iskolákról, az állami pénzekkel “átvállalt” állami feladatokról. Bemutatja az okot és a folyamatot is, hogyan lett a liberális SZDSZ-alapítóból antiliberális Fidesz-támogató, hogyan állt be a katolikus egyház mellé és fonódott össze az állammal. A könyv részletesen idézi Németh Sándor ezzel kapcsolatos álláspontját. Mivel egy kerestzény vezető lelkész elvei szilárdak, mivel azok alapja a változhatatlan Biblia, arról tudunk beszámolni, hogy Németh Sándor mélységesen elítéli a Hit Gyülekezete és az Orbán-kormány közötti megállapodást.

Az Új Exodus című gyülekezeti teológiai folyóirat 2001. júliusi számában például ezt írta: “A tényleges kereszténység legjobb helyzete az államtól független státus. Így az illegalitás, üldözés közepette is – mint ahogy ez a történelem során többször is beigazolódott – hatékonyan képes Isten Igéjét hirdetni és terjeszkedni.” Németh Sándor szerint a keresztény egyház normális esetben illegalitásban és üldözések közepette él, mert a világi állam a sátán uralma alatt van. Ettől kizárólag a liberális állam képes megvédeni, amely szétválasztja a kettőt, ezért az állam sem üldözni, sem korrumpálni és felhasználni nem tudja az egyházat. De még az üldözés is az evangélium terjedését segíti...

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.