2020. július 16., csütörtök

ÖNTI A PÉNZT A KORMÁNY DEBRECENBE, ÉPÜL A BEZZEGVÁROS

HVG ONLINE
Szerző: HVG
2020.07.15.


A kivételes figyelem – és támogatáscunami – mögött nem nehéz meglátni a politikai motivációt. Erről is olvashat a csütörtökön megjelenő HVG hetilapban.

Nem sajnálja a pénzt Debrecentől a kormány, nagyívű fejlesztésekbe fogtak a cívisvárosban. Miközben a fővárosban a Lánchíd körül megy a huzavona, a kabinet egymagában többel támogatta a debreceni strand fejlesztését, mint amennyit a pesti hídfelújításra szánnak.

„Felmerült, de elvetettük” – mondta nem sokkal a tavalyi önkormányzati választások után Gulyás Gergely arra reagálva, hogy miután a Fidesz elveszítette Budapestet, a kormányközeli Civil Összefogás Fórum azzal az ötlettel állt elő: „Debrecen legyen a nemzeti ellenállás új fővárosa.” A miniszter később azt mondta, csak viccelt, amikor azt mondta, hogy a 2011-es alkotmányozás során felmerült a fővárosváltás lehetősége, azt azonban nagyon is komolyan gondolják a kormányban, hogy semmi közpénz nem drága, ha a debreceni fejlesztésekről van szó.

Debrecenben és környékén épül MotoGP-pálya, a város megvásárolta a másodosztályba bukott focicsapatot, 15 medencés fürdőkomplexum is készült, hogy pörögjön a turizmus.

Az eddigi fejlesztési támogatások azonban aprópénznek tűnnek a Debrecennek dedikált állami 600 milliárdhoz képest.

Több, névtelenséget kérő helyi forrásunk szerint a milliárdokkal a párthűséget jutalmazza a kormány, Debrecen ugyanis hosszú évek óta a NER erős bástyája...

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.