2020. július 18., szombat

RABOSÍTOTTÁK A KORRUPCIÓT FELTÁRÓ MOMENTUMOS KÉPVISELŐT, UNIÓS GIGATENDERT NYERT A 4IG

ÁTLÁTSZÓ / MUTYIMONDÓ
HETI LAPSZEMLE
Szerző: ERDÉLYI KTALIN
2020.07.17.


Mérce.hu: Rabosították a kispesti momentumos képviselőt a helyi korrupciós ügyek feltárása miatt

Közleményben tudatta a Momentum, hogy kispesti képviselőjüket, a kerület átláthatósági tanácsnokát, Paróczai Anikót rabosították. Paróczai és pártja februárban egy videóban tárta fel, hogy a kispesti vagyonkezelő vezetőjének, Kránitz Krisztiánnak van egy spanyolországi villája, amit nem írt bele a vagyonnyilatkozatába. Paróczai Anikót most kihallgatták és rabosították, mert valaki feljelentette becsületsértés és különleges adatokkal való visszaélés miatt. A Momentum szerint a feljelentő csak maga Kránitz lehetett.

Mfor.hu: Megint uniós gigapénzt nyert a 4iG

A Budapesti Értéktőzsde honlapján megjelent tájékoztatás szerint a 4iG Nyrt. nyerte az IKK Innovatív Képzéstámogató Központ Zrt. által „Digitális tananyagok fejlesztése, pilot rendszerű bevezetése és tesztelése, valamint kapcsolódó szolgáltatások nyújtása” tárgyú nyílt közbeszerzési eljárást, ami EU-s pénzből valósul meg.

Napi.hu: Egy cégben találkozik a 300 milliárdos magyar üzlet és a szlovén korrupciós botrány

Szlovéniában átlagosan fele annyiért vásároltak lélegeztetőgépeket, mint Magyarországon, ott mégis egy miniszterek ellen folyó nyomozást eredményezett a beszerzés. A szomszédos ország botrányáb62an érintett Geneplanet nevű vállalattal a magyar Külgazdasági és Külügyminisztérium is üzletelt.

Portfolio.hu: Egy pillanat alatt 300 milliárd forintot vont ki a kormány a Gazdaságvédelmi Alapból

A kormány a keddi közlönyben megjelent határozatával több mint 301 milliárd forintot csoportosított át a Gazdaságvédelmi Alap terhére. Az azonnali határidővel elrendelt átcsoportosításból többek között a Magyar Falu Programba megy 62 milliárd, a nemzeti kukaholdingnak 20 milliárd, a Paks II. Zrt-nek pedig 15 milliárd.

24.hu: A szomszédság harcba szállt a Bessenyei–Rogán-villa transzformátorállomása ellen

A lap június közepén számolt be arról, hogy az Elmű a Bessenyei–Rogán-villa áramellátására külön transzformátorállomást épít a XII. kerületi Felhő utcában. Az építkezés kezdetén szórólapokon azt közölték a környék lakóival, hogy a beruházást a villa tulajdonosának kérésére indították. A környék lakói ezért azt kifogásolják, hogy a luxusvilla áramellátását biztosító transzformátorállomást nem a telken belül, hanem a szomszédos házak elé akarják elhelyezni.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.